Läsarröster

Annah Nozlin®

Läsarröster


Kära läsare,

har du läst en eller flera av böckerna? Tycker du om dem?


Bakom mig står inget stort förlag. Det innebär att böckerna inte med automatik finns i de fysiska bokhandlarna, på stora matvarubutiken eller på biblioteken, men de går att beställa.

Du får gärna hjälpa mig att nämna böckerna på fikarasten på jobbet, på Facebook eller Instagram, din bokcirkel, hos hårfrisören och taxichauffören. Varför inte ge bort dem som present?


Här kan du skriva och berätta om din läsupplevelse. Det landar som ett mail i min inkorg. Eller skicka en e-post till annah@nozlin.se


Längre ned på sidan kan du läsa vad andra har tyckt.

Kontaktformulär

 
 
 
 

2016-06-28 En av de sista:

 

"Jag tyckte att boken var ett härligt fantasyäventyr och en välskriven debut som lockar till fortsatt läsning. Detaljrikedomen är stor, ändå är boken lättläst." - Beas bokylla, läs hela recensionen här

 

 

2016-06-16 Ekens dotter:

 

”Nu har jag läst de 2 första böckerna. Det tog 3 dagar (och då jobbade jag också). Jag tyckte de var fantastiskt bra, redan från första sidan. Språkbruket, som är otroligt viktigt för mig, var perfekt, med små spetsfundigheter och lite ironi här och där. […] Jag började på tredje boken igår kväll, men tyckte inte att den "band" mig så som de två första. Jag tycker inte om elaka människor och där blev det så nära inpå. I de andra fanns elaka människor, men inte på samma sätt.” - Andžella

 


2016-05-26 Det nästan döda trädet:

 

”Liksom i de tidigare böckerna är det detaljerna och miljöerna som är böckernas styrka. Jag ser Kels och Miras värld framför mig. Detaljerna, de tekniska lösningarna, alla fenomen som inte är magiska är realistiska. Annah slarvar inte med dessa. Det fungerar. Det håller ihop.” - Böcker emellan, läs hela recensionen.

 

 

2015-09-20 Ekens dotter:

 

"Jag fick båda Ekens dotter böckerna i 11 års present av min moster Maria. Dom är så sjuukt bra!!!! Det är första gången jag verkligen känner igen mig i huvudpersonen. Ekens dotter äger!!!! du är bäst! jag väntar ivrigt på 3:an..." - Lucy

 

 

2015-08-19 Ekens dotter:

 

"Hej! Jag köpte två av dina böcker för några dagar sedan i Smedjebacken. Ekens dotter. Jag vill bara säga att jag tyckte dom var fantastiskt bra! Jag har sträckläst dom nästan varje ledig minut och jag kunde bara inte sluta! Nästan så att jag har fått skäll här hemma, hehe.... :-) Nu måste jag bara få läsa nästa bok!!

Det var länge sedan jag vart så här gripen av en bok, så jag hoppas du foftsätter skriva många fler böcker! Du är verkligen bra på det du gör :-)" -  Patrik

 

 

2015-06-17

 

"Jag har läst dina böcker och tyckte att de var jättebra, visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, Fanatsy är inte alltid min grej, men jag gillar trädälvorna och Co. :-) Jag vill gärna läsa fortsättningen på tredje boken. När kommer den?" - Lena

 

 

2015-06-11 En av de sista:

 

"Hej:) Jag läste precis klart En av de sista och det är länge sedan jag läste en fantasy bok som fångade mig så här! Det är en bok som fångar en och inte ens när sista sidan är klar är man fri. Det är bara tur att jag har Splittrade skärvor och Skugga över månen hemma." - My

 

 

2015-05-05

 

"Har läst Ekens dotter del 1-2 samt Skugga över månen helt fantastiskt, vilken inlevelse, jag gick ut i skogen och kramade träd ,något som jag annars inte brukar göra ,bara det säger väl något, så skriv på heltid, väntar på nästa bok." - Ingert

 

 

2015-03-22 Skugga över månen:

 

"Nu har jag slukat Skugga över månen. Den var sååå bra! Hur länge måste jag vänta på fortsättningen?" - Susanna

 

 

2014-12-06

 

"Gripande och välskrivna böcker för alla åldrar. Rekommenderas varmt!" - Per

 

 

2014-11-01 Skugga över månen:

 

"Har redan läst ut boken... vadå sträckläsning

Älskar verkligen dina beskrivningar, du målar upp det snyggt! Allt från stadsmiljöerna till personligheterna. Spänningen, dragningen och känslomässiga konflikterna mellan huvudpersonerna.

Den var super! Vilken cliffhanger på slutet. Suck nu måste man ju vänta länge på nästa bok. Skynda dig att skriv klart den nu!!!! Lääängtar!" - Mia

 

 


2014-10-23 Skugga över månen:


"Otroligt mycket tack för den nya boken! Nu har jag läst – och vilken ”cliffhanger” … jag vill ju ha den andra delen direkt! Du är verkligen en bra författare, bara fortsätt skriv … snälla" - Annika2014-09-20 Skugga över månen:


"Det är med stor glädje jag rekommenderar den här boken. Författaren gestaltar miljöer och karaktärer med stor skicklighet. Jag drogs med in berättelsen och var fast från första sidan [...] ibland saknas ord för att beskriva och det här ett sånt tillfälle. Vill du vara med om en gripande historia från början till slut, skriven på ett målande sätt så är det här rätt bok. Ser fram emot fortsättningen. Det här vara del 1 av Miras saga." - Yohannah2014-09-14 Skugga över månen:


"Nu har jag läst ut boken Skugga över månen, jag älskade den! Väntar med spänning på del 2, en bok får ju inte sluta så där. :-)

Det är verkligen en bok man lever sig in i, så beskrivande det är som att man är med på plats!" - Cajsa2014-09-04 Skugga över månen:


"Det var ”ditt fel” att jag blev försenad i morse ;-) – jag tänkte bara läsa ”liiite” i boken men blev bara tvungen att läsa lite till… och lite till… " - Tanja2014-08-29 Skugga över månen:


"Som sagt så är jag kär i Skugga över månen! Den är om möjligt ännu bättre än Ekens dotter som jag sträck läste i 2 dagar.

Den nya berättelsen om Mira och Tan är underbar! Beskrivningarna du ger av karaktärerna och miljöerna gör att jag direkt kan föreställa mig hur deras värld ser ut och hur dom lever sina liv.

Jag älskar hur du binder ihop ekens dotter och skugga över månen trots att berättelserna utspelar sig med 100 års mellanrum.

Släkten som lever vidare liksom, och att det hela får ett nytt perspektiv! Man upplever kriget ur Majandras värld som för henne var förödande då hon förlorade både sin man och söner till havet.

Sättet hon ser på trädälvor ger ytterligare ett nytt perspektiv. Det som så många kämpar för att skydda vill hon utrota för att några få älvor fick plankorna i skeppen att räta på sig.

Personer man följt i de 2 tidigare böckerna är nu fienden, det får en verkligen att tänka på hur dagens krig ser ut. så mycket brutalare men av samma orsaker, girighet och makt.

kort sagt så är det ännu en bok i världsklass med trollbindande handling och underbara karaktärer!

Längtar redan till nästa bok!" -  Julia2014-08-26 Skugga över månen:


"Har nu läst ut skugga över månen och även denna gång har du lyckats trollbinda mig. Väntar med spänning på fortsättningen som jag hoppas inte dröjer allt för länge. " - Anna2014-08-23 Skugga över månen:


"Vilken strålande författarinna du är :-) Jag fullkomligt slukade din senaste bok - väntar nu ivrigt på fortsättningen! Fem stjärnor av fem möjliga på den skuggade månhimlen." - Åsa2014-08-19  Ekens dotter:


"Boken/böckerna Ekens dotter fick jag som gåva. Lite undrande hur jag, som pensionär, skulle uppfatta fantasyböcker, tog jag mig an första delen, En av de sista. Boken slukade mig helt och del två, Splittrade skärvor, sträcklästes också. Böckerna har en bra handling, mycket välvårdat språk och klass. Kan det vara grunden till ett filmmanus som jag läste? Jag ser fram mot att få skaffa fler böcker redan nu, för att klara av några julklappsbekymmer." - Berndt2014-08-17 Skugga över månen:


"Jag är kär i nya boken! Jag kunde inte vänta så nu har jag läst den 2 gånger :p" - Julia2014-04-07 Ekens dotter:


"Detta är böcker som jag kommer bära med mig ett tag, tänka tillbaka på och önska att jag kunde läsa om för första gången. :-) " - Caroline (läs hela boktipset här)2014-03-20 Ekens dotter:


"Jag läääängtar efter trean! Köpte de andra två böckerna av dig nyligen o på två dagar hade jag läst dem båda. O då har ja ändå heltidsjobb o två små barn. Brukar aldrig hinna läsa särskilt mycket. Men dina böcker var så spännande att det bara inte gick att lägga ifrån sig dem. Så ett toppenbetyg till din författartalang." - Åsa2014-03-10 Ekens dotter:


"Väldigt spännande läsning! Sträckläste dem båda två - rekommenderas varmt!!" - Åsa2013-11-30 Ekens dotter:


"Språk, stil och handling är mycket proffsigt. Rekommenderar dem utan förbehåll!" - Astrid (läs hela recensionen här)2013-09-15 Ekens dotter:


En av de sista: En väldigt bra bok för den som gillar fantasy. Läste den tillsammans med min dotter på 12år. Härligt med en huvudroll som inte nödvändigtvis heter Harry och är kille.  - Mia


Splittrade skärvor: En spännande och bra fortsättning av del 1 Ekens dotter. - Maria2013-08-11 Ekens dotter:


"Nu har jag läst ut dina två böcker. De var bra och lättlästa. Jag brukar inte gilla fantasy, men dessa historier var "lagom". Som gammal mellanstadielärare känner jag igen den här typen av böcker som många bokslukare gillar. Skriv gärna fler!" – Maggan


 

2013-07-20 Ekens dotter:


"En av de sista: Älskar den, man lärde sig fort huvudpesonerna och får en lätt bild i huvudet hur de och omgivningen ser ut, när boken började närma sig ett slut började jag nästan gråta för det bara fanns en bok till och jag ville aldrig att den skulle ta slut! Den utspelar sig från förr och det gillar jag bättre än nutida när det är fiender med. Men Annah Nozlin gjorde ett bra jobb med den, jag älskar att läsa om Kel-Lyndins liv!" - Caroline


"Splittrade skärvor: Slutet jag trodde när jag läste första boken, men inte slutet jag trodde när jag läste andra boken. Det som hände var väldigt oförutsett. Älskar även denna bok och längtar tills uppföljaren kommer! :)" - Caroline2013-07-11 Ekens dotter:


"Jag tycker att dina böcker är några av dom bästa jag någonsin läst! När du skriver så får karaktärerna liv. När jag läste kunde jag riktigt känna Kels förvåning, frustration och sorg när hon i första boken tvingas lämna sin familj. Jag bara älskar hur du beskriver miljön vid Irvs fästning och hur Kel känner över att vara där. När jag läste slutet i del 2 grät jag. Det var så sorglig men ändå så romantisk. Det enda problemet var att jag läste ut dom för fort! Det tog bara två dagar så hade jag läst sista meningen. Jag kan knappt vänta på fler böcker! Dom kommer säkert vara lika bra som ekens dotter! Jag längtar redan till boken kommer ut! Jag kommer absolut att köpa den!" - Julia


 

2013-06-24 Ekens dotter:


"Om jag ska göra en kort sammanfattning så tyckte vi att den första boken var bra och att den andra boken var JÄTTE bra!!!" - 11 tjejer på bokträff


 

2013-06-16 Ekens dotter:


"Har precis läst klart böckerna om Kel. Riktigt riktigt bra! Nu hoppas jag att den fristående fortsättningen kommer snart!! :-)" - Jenny


 

2013-05-13 Ekens dotter:


”Nu har jag läst klart båda böckerna och jag tyckte verkligen om dem! Jag älskar ditt sätt att skriva i bilder och jag är själv väldigt förtjust i träd, älskar att vara i skogen – så det här med trädälvornas känslor för träden är en tanke som tilltalar mig. Jag ser fram emot att läsa mer av dig! ” – Tanja


 

2013-03-27  Ekens dotter (Splittrade skärvor):


"Dialogen är även nu bra skriven och de porträtt som görs av de olika personerna är skickligt gjorda. Det skall bli mycket spännande att få nästa bok i serien för att få reda på vad som händer." - Jarl (läs hela recensionen här)


 

2013-03-23  Ekens dotter (En av de sista):


"Skaffa den! Läs den! Njut av den och låt dig fångas av den härliga berättelsen!" - Jarl (läs hela recensionen här)2013-02-05  Ekens dotter:


"Stort tack för en mycket trevlig läsupplevelse. Hoppas det kommer en fortsättning på serien. Jag rekomenderar dem varmt till mina bekanta." - Elisabeth


 

2012-12-11  Ekens dotter:


”Jag fick låna dina böcker av min syster. Jag tyckte mycket om dem och märker att jag bär med mig personerna, kommer att tänka på dem då och då. Det tycker jag är ett gott betyg för en bok, att man liksom har blivit bekant med karaktärerna och tänker på dem ibland. Jag läser jättemycket och har alltså en hel del "imaginära vänner". Ingen nackdel tycker jag.” – Åsa


 

2012-10-31  Ekens dotter:


"Började läsa En av de sista kl 21.30 på fredag kväll och boken var färdigläst kl 21 följande dag. Det var svårt att lägga den ifrån sig, fortsatte med del 2 direkt efter. :-) Jättebra serie, jag fastnade direkt!" - Anna


 

"Splittrade skärvor tog 3,5 dagar att läsa ut, och det berodde enbart på att jag var tvungen att jobba på dagarna också. Ser med spänning fram mot fortsättningen!" -Anna


 

2012-10-07  Ekens dotter:


”Jäkligt bra böcker! Lättläst fantasy, det är lätt att komma in i handlingen och lätt att ta till sig karaktärerna. En bra blandning av lycka och sorg.” - Lars


 

2012-10-03  Ekens dotter:


”Nu har jag sträckläst böckerna. Du fick mig t.o.m. att grina! De var superbra. Jag är imponerad. Lättsam att ta till sig och härliga karaktärer. Lite förenklad tolkien. Fortsätt skriv!” - Johanna


 

2012-09-14  Ekens dotter:


”njutit av Dina böcker helt fängslande och magiska” - Lisbeth2012-09-04  Ekens dotter (från privat blogg):


"Helt otroligt bra var dem, fastnade totalt. Huvudpersonen heter Kel, och i bokens början är hon 10 år och totalt ovetande om vilken vändning hennes liv kommer att ta. Vi får följa hennes liv från barn till ung vuxen, genom kärlek och förlust, lek och allvar.  Kärnan i berättelsen, eller vad man skall kalla det, men det den lite kretsar kring är ett ounvikligt krig som är avgörande för Kels (och många andras öde), men berättelsen är mångdimensionell och handlar även om att finna sin identitet, gott och ont, magi, älvor och andra varelser och folk, respekt och mångfald. Berättelsens värld (och tid?) är fiktionell och känns lite medeltida. Jag rekomenderar dem starkt." - Nadja


2012-08-17  Ekens dotter:


”Läst båda böckerna. Kan inte mer än att säga att de är bland de bästa böckerna jag läst någonsin! Blev så uppslukad att jag kunde sitta och läsa hur länge som helst. När en karaktär började gråta, började jag också gråta, och sen drömde jag att jag var en trädälva under natten, haha.


Jag har lånat ut böckerna till mina bokläsande vänner, och de tycker lika som mig.


Tack för 2 underbara böcker!” - Linéa


 

2012-08-12  Ekens dotter:


"Jag har läst båda böckerna i serien om "Ekens dotter" ("En av de sista" och "Splittrade skärvor"). Jag gillar den härliga sagovärld i vilken vi få följa huvudpersonen Kel under några år, från barn tills hon blir vuxen. Underbara beskrivningar av omgivningar i bland annat skog, städer och fästning, man kan se det framför sig. Trevlig berättelse med en lagom blandning av kärlek, sorg, ilska, kamp och lycka.


Är mycket imponerad av denna debutroman och önskar författaren Annah Nozlin lycka till! Ser fram emot den fristående fortsättningen :) " - Tina


 

2012-08-10  Ekens dotter:


”Jag har nu läst båda böckerna om Ekens dotter och det är med sorg i hjärtat som jag precis läst den sista sidan i sista boken, de var så otroligt bra.” - Kajsa


 

2012-08-06  Ekens dotter:


"Superbra läsning! Vad spännande!!! Den sista låg jag och läste på bryggan - och grät." - Annika


 

2012-07-25  Ekens dotter:


"Läst båda i sträck för jag kunde inte sluta. De gav mersmak. Bra och spännande böcker tyckte jag." - Susana


 

2012-07-25  Ekens dotter:


"Vill bara passa på att säga att jag verkligen gillar din bok, har läst ut första delen och håller nu för fullt på med andra delen." - Hans


 

2012-07-18  Ekens dotter:


"Nu har jag läst båda dina böcker och vill ge dig en stor eloge, shit vad bra du är!" - Malin


 

2012-07-10  Ekens dotter:


”När kommer fortsättningen?! Jag tycker Ekens dotter var en väldigt fin fantasy serie och läste ut båda böckerna på mindre än en vecka. Jag kunde verkligen leva mig in i sagan där jag såg både naturen och ”personerna” framför mig. Även Kels alla känslor gjordes levande. Böckerna blandar spänning och känslor med en bra balans.” - Cajsa


 

2012-06-30  Ekens dotter:


Böcker emellan: http://www.bocker-emellan.blogspot.se/2012/06/ekens-dotter-av-annah-nozlin.html


"Ekens dotter är en ny ungdomsfantasy som utspelar sig i en klassisk sagovärld, med mycket av allt det som just en klassisk sagovärld ska ha. Kungariken på randen till krig. Okända, opålitliga ryttare - i gula kappor. Oväntade egenskaper hos oväntade varelser. Helande örter. Myllrande städer innanför tjocka murar. Sköna prinsessor i vackra klänningar. Trygga borgar på öar i havet. Och dessutom systerskap, broderskap, vänskap och kärlek.


Kel är vår hjältinna och det är hennes berättarröst som leder oss genom berättelsen. Genom barnet Kel upptäcker vi den sagovärld som böckerna utspelar sig i. Inte heller Kel vet särskilt mycket om denna värld när första boken tar sin början.


När Kel är 10 år gammal rycks hon plötsligt bort från sin älskade bror och sin familj. Kel är inte den hon alltid trott hon är. Hon är en av de sista och äventyret tar sin början."


 

Läsarröster


2020-04-20 Splittrade skärvor:


"Jag har läst klart boken ”Splittrade skärvor” av @annahnozlin som är del två i serien ”Ekens dotter” och detta är vad jag skrev om den: Jag tycker Annah Nozlin har en närvaro i det hon skriver. Jag får gå in i berättelsen om Kel-Lyndin och färdas med henne då hon söker efter sitt folk som är som splittrade skärvor, skingrade som löv för vinden. Kel-Lyndin och de andra karaktärerna är så levande. Relationerna dem emellan är beskrivna på ett sätt som känns på riktigt. Kärleken mellan Kel och Alec är vacker och känslosam men också fylld av problem och motsägelser vilket gör att den känns trovärdig. Slutet är vackert skrivet och får mig att tänka på gamla mytologier, för att beskriva ett stjärntecken eller något sådant. Jag älskade båda böckerna i serien ”Ekens dotter”. Den första lite mer. Ser fram emot att läsa ”Miras saga” också." - Elin2020-04-14 Återfunnen:


"Kan verkligen rekommendera den här boken! Den är spännande, har genuina karaktärer som jag bryr mig om, ett intressant "fraktionssystem" och trots att det är tydligt vilken sida som är ond och vilken som är god så är det inte svart eller vitt. Jag gillar Ella som är en komplex karaktär som är lätt att tycka om. Tycker om hur nutid och historisk tid flätas samman och jag tycker om språket. Det är på något vis särskilt upplyftande att läsa om magi som utspelar sig i vår värld i nutid. Jag behöver det emellanåt. Tror att jag hade tyckt ännu mer om den när jag var nitton, som Ella, men det är inget som hindrar mig från att bli meddragen i den här berättelsen nu." - Frida Hallberg, författare, på Goodreads2020-03-26 Eldens mörker:


"Eldens mörker av @annahnozlin är den tredje och sista boken i serien Miras saga och då den andra boken slutade med en riktigt cliffhanger väntade jag inte länge med att plocka upp Eldens mörker.
Jag har tyckt så mycket om de första två böckerna men detta är nog min favorit av Nozlin då jag tyckte att den var så fängslande och jättebra! Jag satt som fastklistrad när jag börjat läsa och kunde knappt lägga den ifrån mig!
Ännu en gång så är Nozlins språk bara så fint och magiskt och det fängslar en på en gång när man börjat läsa.
Karaktärerna är allihopa så fina, Mira, Adiren, Tan, Llana, Hazel och såklart Kell från Ekens dotter.
Handlingen var spännande och magisk och bjöd på en riktigt äventyr och de korta och intensiva kapitlen gjorde att boken gick fort att läsa.
Eldens mörker var en riktigt bra avslutning på en jättebra serie och den klättrar upp bland mina favoriter! Rekommenderas varmt!
Betyg 4,5/5⭐️" - Bokugglor, läs hela recensionen här.2020-03-22 En av de sista:


"Ibland bara man älskar en bok. Tänker inte på hur många sidor som är kvar, bara ”bor” i boken under de dagar det tar att läsa den, sjunker in i berättelsen, känner dofter och smaker och vill inte att den ska ta slut. Trodde visst att boken skulle vara bra men var nog inte förberedd på att den skulle uppta mig på det sätt den gjorde. Huvudpersonen Kel som är en trädälva, en av de sista, får resa till Irvs fästning för att genomgå träning och utbildning. Hon växer upp med allt vad det innebär och lär mig mer om sitt eget folk och om det hot som finns mot henne från Gulkapporna. Kel blir så levande för mig när jag läser och det tycker jag visar på en väldigt skicklig författare. Hon beskrivs på ett personligt sätt och det är lätt att se henne framför mig, eller snarare vara henne för en stund. Världen beskrivs också så levande och jag kan känna alla smaker och stämningen i rummen och landskapet. Det är inte bara händelserna som beskrivs på ett bra sätt utan också vad som händer inuti Kel när hon lär känna mer om sitt folk och även det som händer inom henne då hon växer upp från ett barn till tonåring. Relationerna med de andra karaktärerna har också djup och känns inte svart-vita utan levande. Ser fram emot att läsa mer av Annah Nozlin, och jag har resten av böckerna i serien här hemma så det känns ju bra!" - Elin2020-03-04 Det nästan döda trädet:


"Det nästan döda trädet bjöd på en magisk och fängslande läsning! Rekommenderas varmt!  Betyg 8/10" - Bokugglor, läs hela recensionen här.2020-01-26 Miras saga:


"Jag har läst trilogin Miras saga och jag älskar den!
Jag ska absolut tipsa den till mina vänner och hoppas verkligen att det kommer en fortsättning [...] Jag vill även läsa ekens dotter del 1 och 2." - Wilma2020-01-10 Skugga över månen:


"jag älskar vartenda ord i boken [...] Under läsningen har jag i mina tankar öst beröm över författaren, ordval, miljöskildringar, karaktärer. Jättebra skrivet" - Kim M Kimselius (som däremot inte gillar cliffhangers red.anm. och får med några sakfel), läs recensionen här.2019-10-15 Skugga över månen:


"Skugga över månen är första boken i Miras saga och jag tyckte att den var jättebra, och det är nog min favorit att Nozlin än så länge!
Precis som i de tidigare böckerna jag har läst av Nozlin så var språket så fängslande och målande. Känslan i den här boken var också så sagolik och magisk.

Karaktärerna tyckte jag om, både huvudkaraktären Mira och även prinsen. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och jag läste ut därför ut boken väldigt fort.

Skugga över månen bjöd på en fängslade och magisk läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien!" 
Betyg 8/10 - Bokugglor, läs hela recensionen här.2019-10-10 Utanför ljuset (novell):


"Utanför ljuset är en novell på 58 sidor som utspelar sig i samma medeltidsvärld som Miras Saga.
Jag fastnade fort för denna novell framfört allt eftersom den utspelar sig i ett uråldrigt bibliotek och det var så intressant och fängslande, och dessutom fanns det katter i biblioteket.
Handlingen bjöd på äventyr och en hel del spänning och tillsammans med Annah Nozlins vackra språk med detaljerade miljöbeskrivningar så var det lätt föreställa sig hur allt såg ut.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag både Hangin och Jandrea men tyckte lite mer om Jandrea. Jag hade gärna lärt känna båda två lite bättre men jag tyckte ändå att man fick lära känna dem rätt så bra.
Utanför ljuset bjöd på en magisk och fängslande läsning och det enda jag önskade var ett den skulle varit längre för den lämnade mig med känslan av att jag ville veta mer!" 

Betyg 8/10 - Bokugglor, läs hela resension här.2019-09-09 Återfunnen:


"Återfunnen = fängslande! Hade otroligt svårt att lägga ifrån mig denna välformulerade bok [...] Boktips till er som gillar magisk realism." - Anna2019-08-19 Återfunnen:


”denna recensionen kan väl vara på gränsen till lite spoilers, så läs varsamt, mina vänner. [...] Nozlin kan det här med att beskriva känslor. Det är något visst med att försöka förklara en karate fight så att det känns som att man ser det framför sig. Jag ber till skrivar-gudarna att jag en dag ska kunna uppnå samma skicklighet i att beskriva känslor.
Dagboksinläggen var så spännande, jag kände att jag längtade efter nästa inlägg innan jag läst de sista orden i den föregående inlägget. Jag hade velat ha en ensamstående bok endast om de karaktärerna. Denna historien gav mig så många känslor- glädje, hopp, obehag, irritation, hat. Sjukt bra skrivet.
Nästan alla delarna där Gustav gjorde sig benämnd himlade jag med ögonen. Det kändes som att han endast var där för comic relief och det fungerade- till en punkt. Eftersom boken sträcker sig över ett par dagar bara, kändes det sjukt överdrivet att han lyckas förstöra så mycket. Även vissa scener kändes krystade. Jag tror att jag hade gillat han mer om det var en längre bok och hans missöden hade varit längre ifrån sig.
När boken kulminerar och boss fighten anländer känns det som en klump lyfts från bröstet- det var väldigt spännande och man ville bara ha svar! Jag blev väldigt investerad i den nya karaktären som uppmärksammades på de sista sidorna och är väldigt intresserad av hur detta kommer att påverka historien som fortsätter. Nozlin vet hur man landar en bok. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta efter sista meningen.” - @mostepotentebooks, Instagram. Läs hela recensionen här.2019- 08-14 Återfunnen:


"Jag gillar personerna i boken. De är fint beskrivna. Ella, den funderande, fattiga studerande, som tränar för att avreagera sig. Hennes kärlek till Erik (Emrik) är så underbar. Gustav är en frisk fläkt. Vad kommer han att hitta på nu? Hur kommer det att gå med hans matlagning? Parallellt finns också dagboksanteckningar ur Karins dagbok (Ella har köpt den på loppis). Handlingen utspelar sig för länge sedan och det är intressant att följa Karin. Man ser fram emot dagboksanteckningarna. Omslaget till boken är så fint.
Boken lämnade flera frågor om hur det går i framtiden. Jag hoppas verkligen på en fortsättning. Jag läste boken på ett par dagar. Boken är lättläst. Jag är så imponerad att manuset bara dök upp och jag tackar SJ för förseningen. Ibland för förseningar till något bra. Tusen tack för att jag fick lära känna Ella. Jag rekommenderar boken varmt." - @carinas_lasdagbok, Instagram2019-08-11 Återfunnen:


"Gillade verkligen dagboksanteckningar som tillförde mycket till handlingen även om jag redan från början lyckats lista ut kopplingen. [...] Slutet lovade mycket och jag tycker det är väldigt synd att jag inte har nästa bok i min bokhylla allaredan." - @my_many_booklives, Instagram2019-08-01 Återfunnen:


”[...] kunde inte sluta om jag började på ett nytt kapitel! Anade tidigt sammanhanget, men kunde ändå inte förutse slutet!” [...] ”'Störst av allt är kärleken' är den sanning vi ska värna om tätt intill våra hjärtan!" - Klas2019-07-22 Återfunnen:


"För den som önskar läsa ett stycke magisk realism så är denna berättelse given. Om själsfränder, återfödelse och kärlekens kraft. Intressant och tankeväckande.
Slutet är en aning diffust och jag hade önskat att berättelsen broderats ut mer, men på det hela taget är 'Återfunnen' en spännande berättelse väl värd att läsa." - @drakbella på Instagram2019-07-11 Återfunnen:


"Nu har jag läst ut boken 'Återfunnen' av Annah Nozlin. Ett möte med magi och kärleksfast styrka. Vad vet vi egentligen om livet och efter livet? Boken var som klippt och skuren för min smak. Kärleken består alltid ❤️" - Ann-Britt2019-07-06 Återfunnen:


"Jag tyckte jättemycket om den! ❤ " - Tanja2019-07-06 Återfunnen:


"Återfunnen är en magiskt realistisk roman som ingjuter samma känsla hos mig som Tordyveln Flyger i Skymningen gjorde en sommar för många år sedan. Det är en svindlande berättelse, som ständigt balanserar på kanten mellan somrigt mysig mystik och glupande mörker. [...] Hur som helst håller Återfunnen mig i sitt grepp till sista sidan. En bonus är att bokens omslag stämmer överens med anteckningsboken som förekommer i romanen. Sådana detaljer uppskattar jag alltid. 🌹" - aspiderpigsreadings2019-06-23 Återfunnen:


”Det är en väl uttänkt och väl berättad historia om kärlek, och om dess motsats, hat och rädsla. På slutet blir det riktigt otäckt när de mörka krafterna spelar upp hela sin arsenal. Hatten av!” - Elvira Birgitta Holm, författare och journalist2019-06-15 Återfunnen:

"Det var en riktigt spännande bok som bara tog några dagar att läsa. Jag tyckte boken hade ett väldigt fint budskap om kärlek som varar under flera liv. Att man tillhör en grupp människor som möts liv efter liv. Att känna kärlek övervinner allt hat. Jag tyckte verkligen om den här underbara boken och rekomenderar den varmt. Den får högsta betyg av mig. Det var väldigt lätt att komma in i boken och den är väldigt fint skriven." - Nina, läs hela recensionen här:

https://rammengarden.blogspot.com/2019/06/aterfunnen.html2019-01-20 Ekens dotter och Miras saga:

 

”Tänkte bara säga att dom va skit bra. Väntar nu på nästa bok.” - Mats

 

 

2018-12-15 Ekens dotter:

 

"En av de sista och Splittrade skärvor är en väl berättad historia. Vi får följa flickan Kel under hennes uppväxt och bit för bit avslöjas hennes bakgrund. Trädälvornas öde är starkt och gripande. Författaren har dessutom lyckats skriva en av de finaste skildringarna av sorg som jag läst. Rekommenderas!" - Cinna Lupina Ojala

 

 

2018-09-03 Eldens mörker:

 

"lika spännande och gripande som alla de förgående böckerna! Sååå bra!" - Annika

 

 

2018-07-26 Eldens mörker:

 

"tacka för en fantastisk bok :-) Läste ut den på några dagar. Eftersom boken är full av spännande händelser var det ju stört omöjligt att sluta läsa. Har varit häftigt att få följa Mira på hennes resa och beskrivningen av platser och händelser i boken har förflyttat mig till en annan värld under några dagar. En perfekt semester med andra ord. Ser fram emot den utlovade fortsättningen :-D" - Lotta

 

 

2018-06-12 Miras saga:

 

"TACK för denna fantastiska triologi! Har nu slukat oxå den 3e delen, å det är inte heller i denna bok några passager att bara ögna igenom - som det brukar vara i de flesta böcker, som jag upplever det - utan varje ord, varje mening är precis där det/den ska vara för att fängsla å snärja läsaren, i vart fall undertecknad😀" - Ann

 

 

2018-05-06 Eldens mörker:

 

"Det bästa med Annahs böcker är att hon knyter samman oväntade livsöden med varandra och att man som läsare häpnads över hur alla karaktärers livsöden påverkar varandra, som i ett långt pärlhalsband där varje pärla är unik just för att passa ihop med varandra och bli ett vackert livs halsband med en mängd olika egenskaper och erfarenheter. Avslutningsvis skulle jag sammanfatta Eldens mörker med tre ord; Eld, inre styrka och visdom." - Patricia på Goodreads, läs hela recensionen här.

 

 

2018-04-10 Skugga över månen:

 

"En jättemysig och intressant bok. [...] Boken är mycket detaljrik och målar liksom upp en hel värld. [...] var jag tvungen att sträckläsa klart den  för den var så spännande!" - bookislyfalling på Instagram

 

 

2018-04-03 Ekens dotter:

 

"Jag har läst båda delarna av Ekens dotter och tycker att de var jättebra. Känslan av att inte veta vad som ska hända härnäst lockar till att fortsätta läsa. Det var även bra att det inte var en seg start. Jag gillar böcker där äventyret börjar på en gång och så var det i dom här böckerna. Jag känner att jag vill läsa de andra två böckerna med." - Nellie

 

 

2018-03-25 Skugga över månen:

 

"... det är som att gå igenom en skog och föreställa sig bergens formationer som sovande troll, känna doften av jord och äventyr i luften och höra sprakandet av en lägereld. Den här boken är sinnebilden av svensk fantasy, och jag älskar det." - Loveofboooks på Instagram, läs hela recensionen här

 

2018-03-13 En av de sista:

 

"... jag fastande fort för språket som var så målande och jag älskade världen med alla alver, slott, prinsar och prinsessor!" - Bokugglor läs hela recensionen här

 

 

2018-01-29 Det nästan döda trädet:

 

"'Det nästan döda trädet' av Annah Nozlin är en härlig fantasyhistoria med mycket driv. I boken vävs karaktärer från Nozlins tidigare serie fint in, även om deras historia nästan fick mitt hjärta att gå sönder 💔 Nu laddar jag inför sista delen och det borde ni också göra 😊" - Beas bokhylla

 

 

2017-04-22

 

"Jag är iof vuxen men älskar att läsa just genren fantasy och jag tycker att du har skapat en spännande värld med en bra historia! Jättekul med en svensk författarinna :) Jag måste säga att jag uppskattar att dina böcker inte innehåller alltför mycket intriger och hugg i ryggen med elaka tjejer. Utan att tex relationen Kel och Helena var och förblev ärlig. I många böcker så blir det för mycket av intriger på intriger tycker jag. Jag sträckläste alla fyra böcker och längtar efter uppföljaren till Miras saga!" - Moa

 

 

2017-03-10 Skugga över månen:

 

"Precis som författarens tidigare serie så var det här en magisk berättelse som man snabbt kom in i." - Beas bokhylla läs hela recensionen här

läs hela recensionen här

 

 

2017-03-06

 

"Måste säga att du har ett väldigt vackert språk och är duktig på att gestalta karaktärer och miljöer. Länge sedan jag läste fantasy och blev glad över hur mycket jag uppskattade att göra det nu." - Johanna

 

 

2016-11-30 Splittrade skärvor:

 

"Splittrade skärvor bjuder på samma vackra och trivsamma läsning och jag njuter hela vägen igenom." - Midnatts ord läs hela recensionen här

 

 

2016-11-29 En av de sista:

 

"En av de sista var en oväntat vacker och finstämd fantasybok" - Midnatts ord läs hela recensonen här

 

 

2016-12-18 Det nästan döda trädet:

 

"Jag satt som fastklistrad vid boken från första sidan. Otroligt fina miljöbeskrivningar och personbeskrivningar, det gick verkligen att se allting framför sig när man läste. [...] Boken får 4,5 av 5 stjärnor." - Tickmicks bokblogg, läs hela recensionen här

 

2016-11-09 Splittrade skärvor:

 

"Splittrade skärvor var en underbar avslutning på serien. Den var spännade, underhållade och berörde mig verkligen. Efteråt kände jag bara: Wow! Jag vill läsa mer. Samtidigt så var slutet väldigt tillfredsställande." - Beas bokhylla, läs hela recensionen här

 

 

2016-11-01 Skugga över månen:

 

"Den här boken var som sagt spännande och fängslande och den slutade naturligtvis med en storartad scen och en cliffhanger, vilket naturligtvis gör mig extremt nyfiken på vad som kommer att hända i bok två i serien." - Tickmicks bokblogg, läs hela recensionen här "Boken får 4 av 5 stjärnor."

 

 

2016-10-16 Skugga över månen:

 

"Jag har läst din bok Skugga över månen, och jag kunde nästan inte lägga den ifrån mig. Jag tyckte att den var skriven med inlevelse och jag verkligen kunde känna, med personerna i boken. Jag läste ut den på 1 dag. Jag vill gärna läsa fler böcker av dig och jag ser fram emot uppföljaren av den här boken!" - Tina

 

 

2016-08-06 Splittrade skärvor:

 

"Det här är en alldeles utmärkt bok för ungdomar i alla dess åldrar. Det finns något för alla i den här serien med andra ord. Den här boken var mycket händelsefull och det kändes hela tiden som om det hände en massa spännande saker som man som läsare inte alls kunde förutse. Personligen så tyckte jag att det var lite extra intressant att man fick reda på lite mer om det folk som Kel tillhör och få ta del av de kunskaper som hon allt eftersom tillägnade sig under denna boks gång." - Tickmicks bokblogg "Boken får 4 av 5 stjärnor."

 

 

2016-07-27 Det nästan döda trädet:

 

"Har för 15 min sedan läst klart bok 2 av Miras Saga och jag är frustrerad...över att den tog slut. Jag är stormförtjust i både Ekens dotter och Miras Saga och har inte kunnat släppa någon av böckerna förän de varit utlästa. Överallt var böckerna med, vid frukostbordet, på toa, framför tv:n och i sängen. Så jag vill tacka dig för att du skriver och låter mig (och många andra) vara i världar som du skapat. Tack för din fantasi och din lysande förmåga att berätta i skriftform om kärlek, kungar och drottningar, hamnskiftare och älvor. Det är härligt att åka med i en berättelse när allt går så lätt, för det gör det i dina böcker. För mig är det som att sätta sig i en biosalong och när jag läser böckerna formas orden till "biofilm" i mitt huvud." - Therese

 

 


 


 

 

Copyright © All Rights Reserved Annah Nozlin®