Del 2. Splittrade skärvor

Annah Nozlin® Författare

Splittrade skärvor

Ekens dotter del 2

 

Månadens favorit hos Beas bokhylla i Oktober: "Jag gillade verkligen Her Cyborg, men samtidigt var Splittrade skärvor en sådan underbar avslutning på serien Ekens dotter. Det får bli två favoriter i oktober."

 

Recensioner:

 

Hemligheter uppdagas, men Kel har inte alla bitar till pusslet. Varför berättar hennes far inte sanningen? Medan hennes bror försvinner allt längre bort kommer kriget oundvikligen närmare. Kel skickas ensam iväg för att hitta sina systrar, trygg i förvissningen om att hon sedan kommer att återförenas med sin älskade. Stjärnorna styr ödet och framtiden blir inte som hon väntar sig.

 

"Denna andra bok om Kel tar vid där den första slutade. Kriget kommer allt närmare och Kel, som först planerat att ge sig in i striden för att få återförenas med sin kärlek, övertalas istället till att ge sig av för att hitta sina systrar - trädälvorna. Tillsammans kan de göra stor nytta genom att ta hand om de sårade. Men resan blir både lång och farlig...

För att inte spoila för mycket. eftersom det här är andra delen, tänker jag bara säga att Splittrade skärvor var en underbar avslutning på serien. Den var spännade, underhållade och berörde mig verkligen. Efteråt kände jag bara: Wow! Jag vill läsa mer. Samtidigt så var slutet väldigt tillfredsställande.

Kel är äldre nu, en ung kvinna, och det gör henne lite lättare att relatera till. Det är även mer fokus på kärlek och dramatik och det passar ju mig. Ekens dotter är en serie jag varmt kan rekommendera. Perfekt för den som älskar fantasy, men kanske inte uppskattar att de ofta kommer i form av en tegelsten. Den passar lika bra till nybörjare inom genren också - gammal som ung.

Nästa serie av Annah Nozlin heter Miras saga och inleds med boken Skugga över månen. Den utspelar sig i samma värld som Ekens dotter, men utspelar sig ca 100 år senare. Givetvis finns den på min att-läsa-lista!" - Beas bokhylla

 

"Det här är en alldeles utmärkt bok för ungdomar i alla dess åldrar. Det finns något för alla i den här serien med andra ord. Den här boken var mycket händelsefull och det kändes hela tiden som om det hände en massa spännande saker som man som läsare inte alls kunde förutse. Personligen så tyckte jag att det var lite extra intressant att man fick reda på lite mer om det folk som Kel tillhör och få ta del av de kunskaper som hon allt eftersom tillägnade sig under denna boks gång." - Tickmicks bokblogg "Boken får 4 av 5 stjärnor."

 

Enradersfavoriter

Så tyst att det inte hördes viskade jag ”Jag älskar dig”, som om det skulle vara en trollformel som skyddade honom från allt ont.

 

En vit hand och en vit fot stack fram ur filten, jag insåg att det var mig han bar på.

 

ISBN 9789163706752

 

Copyright © All Rights Reserved Annah Nozlin®