Kommande händelser


Leksands medeltidsmarknad

26 - 28 MAJ 2023

länk till hemsida: leksandsmedeltid.se

Du hittar mig tillsammans med Frida Hallbeg.Tuna Ting, Borlänges medeltidsmarknad

7 - 9 JULI 2023

länk till hemsida: www.sodradalarnasmedeltidsforening.seSommarkurs "Skriva Fantasy"

Mora Folkhögskola

2023-07-10 till 2023-07-14 (v.28)

"Skrivarkurs för dig som gillar Fantasy och är mellan 16–100 år.

Välkommen både du som vill skriva, men aldrig tagit steget, och du som redan sträckt på vingarna.

Skrivarkursen ”Skriva Fantasy” riktar sig till dig som vill fördjupa dig i världsbyggen, magisystem samt varelser och väsen, tillsammans med likasinnade under fem sommardagar. Kursen behandlar även berättelsens uppbyggnad, karaktärers drivkrafter samt författarens tips och trix. Föreläsningar varvas med arbetspass. Tillsammans utbyter vi idéer kring vad fantasy är och bör vara. Bli inspirerad och utveckla din kreativitet."

Läs mer om kursen och anmäl dig här:

länk till hemsida: www.morafolkhogskola.se

Sista ansökningsdag: 15 april 2023Bokmässan i Göteborg

28 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2023

länk till hemsida: bokmassan.se

Jag delar monter A02:51 med Mörkskogens Fantasy.Comic Con i Stockholm

3 - 5 NOVEMBER 2023

länk till hemsida: www.comicconstockholm.se/sv/

Du hittar mig i Artist Alley.

Pågående projekt

2022-11-30:

Idag på årets sista gråa novemberdag fick jag tillbaka det anonyma(!) lektörsutlåtandet. Jag öppnade mejlet med darrande händer och nerverna på utsidan. Inledningen får mitt hjärta att slå fortare:


📨 ”Utlåtande från Författarcentrum Östs Lektörstjänst Manus: [namn på manus]


Hej kära författare,

Du har åstadkommit något som inte många författare klarar av, nämligen att skapa en egen helt unik romanvärld som håller fullt ut. Blandningen av historik, gudinnedyrkan och folktro är väldigt suggestiv och bortbytingtemat, som är en viktig del av hela romanbygget, är ett rent genidrag. Att troll och människor interagerar på det sätt som du gestaltar tillför något nytt till den folkloristik och sagoskatt som finns. Dessutom spränger romanen gränserna [...]. Annars finns alla klassiska ingredienser i vuxensagan också med; personkonflikterna, romantiska förvecklingar och den mörka ondskan som personifieras av [namn på karaktär]. Ja, [namn på manus] spelar sannerligen på alla de strängar som kan tilltala sagotörstande vuxna läsare. Men romanen skulle inte vara hälften så fantasieggande som den är om du inte hade språket i din makt.

Stora delar av romanen är en ren njutning att läsa och jag får samma stora läsupplevelse jag brukade få under sagoläsningen när jag vara barn. Tänk att få uppleva det som vuxen! Jag uppfattar dig som en mycket driven författare och [namn på manus] är på det hela taget ett storartat projekt.”📝


Sedan följer också 5-6 sidor med förslag till förbättring. ✏️📖


Men alltså wow! 😃

Jag är absolut hur jätteglad som helst över återkopplingen! 😃

… men sedan kommer den där prestationsångesten och knackar på. Jag vet inte vilken emoji jag ska välja om det är 🤩 eller 😱?!