Kommande händelserBorlänges medeltidsmarknad: Tuna Ting

5-7 JULI 2024

Länk till hemsida: https://www.sodradalarnasmedeltidsforening.se/tuna-ting/Bokmässan i Göteborg

26-29 SEPTEMBER 2024

länk till hemsida: bokmassan.se

Jag delar monter A02:51 med Mörkskogens Fantasy.

Pågående projekt

2024-03-12: Om mindre än två månader kommer Gudinnornas tid finnas som bok! 😃


2022: Idag på årets sista gråa novemberdag fick jag tillbaka det anonyma(!) lektörsutlåtandet. Jag öppnade mejlet med darrande händer och nerverna på utsidan. Inledningen får mitt hjärta att slå fortare:


📨 ”Utlåtande från Författarcentrum Östs Lektörstjänst Manus: Gudinnornas tid.


Hej kära författare,

Du har åstadkommit något som inte många författare klarar av, nämligen att skapa en egen helt unik romanvärld som håller fullt ut. Blandningen av historik, gudinnedyrkan och folktro är väldigt suggestiv och bortbytingtemat, som är en viktig del av hela romanbygget, är ett rent genidrag. Att troll och människor interagerar på det sätt som du gestaltar tillför något nytt till den folkloristik och sagoskatt som finns. Dessutom spränger romanen gränserna [...]. Annars finns alla klassiska ingredienser i vuxensagan också med; personkonflikterna, romantiska förvecklingar och den mörka ondskan som personifieras av [namn på karaktär]. Ja, Gudinnornas tid spelar sannerligen på alla de strängar som kan tilltala sagotörstande vuxna läsare. Men romanen skulle inte vara hälften så fantasieggande som den är om du inte hade språket i din makt.

Stora delar av romanen är en ren njutning att läsa och jag får samma stora läsupplevelse jag brukade få under sagoläsningen när jag vara barn. Tänk att få uppleva det som vuxen! Jag uppfattar dig som en mycket driven författare och Gudinnornas tid är på det hela taget ett storartat projekt.”📝