Det nästan döda trädet

Miras saga, del 2


Mira tar på sig att föra Bergfruns halsband till andra sidan haven i ett försök att rädda trädälvornas drottning. Det gör hon tillsammans med yngsta prinsen som rymt från slottet i Kebca, hans mentor, två trädälvor och en före detta stjärnpräst. De jagas av Storkonungen, som vill hämta hem sin son, samtidigt som det är flera krafter som vill utnyttja den sårbara situation som trädälvorna befinner sig i. Mitt i allt det måste Mira även hantera sina egna bekymmer.

"ungdomsböcker som vänder sig till alla åldrar med väsen inspirerade av nordisk folktro och grekisk mytologi" - Böcker emellan


"Jag satt som fastklistrad vid boken från första sidan. Otroligt fina miljö- beskrivningar och personbeskrivnin- gar, det gick verkligen att se allting framför sig när man läste. [...] Boken får 4,5 av 5 stjärnor." - Tickmicks bokblogg


”DALAFÖRFATTARE I NÄRBILD: Hon skapar världar fyllda av trolldom.

Annah Nozlin från Borlänge skriver böcker inom fantasy. Genren bjuder med oss in till världar fyllda av trolldom och magi. Här kommer alla de väsen från sagor och folktro till liv. En resa tar vid och åhörare och läsaren dras med. Vi får inte glömma att läsa högt för våra barn.

Inte heller för de lite större barnen i mellanålder.
Att dela en bok är att dela något magiskt som kan leda till spännande
samtal. I Annah Nozlins bok ”Det nästan döda trädet” ger sig ett litet sällskap ut på en lång vandring till platser fyllda av mystik, där faror lurar längs vägen.

Författaren Annah Nozlins sätt att skildra naturen och dess närvaro ger boken ytterligare en dimension. Här vill jag stanna en stund och insupa omgivningen. Författaren har byggt en värld så som det anstår en fantasysaga. Vacker miljö och karaktärer som utvecklas med berättelsen, så som Mira huvudkaraktären gör. I början anar ingen vem Mira är och på vilka gåvor hon bär. Men hon kommer att få en framträdande roll och hennes magi kommer att rädda liv.

Onda krafter har satts i rullning, Trädälvornas drottning måste fritas innan allt är för sent.
Jag tänker mig Annah Nozlins böcker som crossoverlitteratur. Ett begrepp som omnämns då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal." - Sofia Alfredsson, Dalademokraten.


häftad: ISBN 978-91-986192-6-3

e-bok: ISBN 978-91-986192-7-0