Om böckerna

BEGREPPSFÖRKLARING

"Coming of age" beskriver en genre där läsaren följer huvudpersonens utveckling från ung till vuxen. Exempelvis är J.K Rowlings bokserie om Harry Potter både ansedd som fantasylitteratur och som coming of age-litteratur. (Källa Wikipedia)

"Crossoverlitteratur" är ett begrepp som används då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal. (Källa Dalademokratens litteratursida)

"YA" står för det engelska begreppet "Young adult fiction" vilket på svenska blir skönlitteratur för unga vuxna, men där säkert hälften av läsarna är vuxna. (Källa Wikipedia)

”ett magiskt berättarspråk som fångar in och med en varm famn håller en kvar”
- @bokdaling


Klicka på bilden av boken för att läsa mer

Kartor till böckerna

Om du gillar mina böcker så gillar du nog...


... Sagan om Isfolket.

Både Ekens dotter och den efterföljande trilogin Miras saga har jämförts med Margit Sandemos Sagan om Isfolket av läsare.

Ekens dotter är också som en korsning mellan Ronja Rövardotter och Sagan om Ringen. Med viss igenkänning från Eddings Sagan om Belgarion och Trollkarlen från Övärlden av Ursula K. Le Guin. 


Tidigare nämnda böcker hör, inte helt otippat, till mina favoriter. En annan favorit är En vampyrs bekännelse av Anne Rice.

Och av senare snitt N. K. Jemisins trilogi om Den söndrade jorden.


En läsare skrev att Återfunnen ingjuter samma känsla som ”Tordyveln Flyger i Skymningen gjorde en sommar för många år sedan. Det är en svindlande berättelse, som ständigt balanserar på kanten mellan somrigt mysig mystik och glupande mörker.”