Fler läsarröster mellan 2023 och 2012


Vill du veta vad andra tycker om böckerna?
Här nedan hittar du över 130 omdömen.TIDIGARE LÄSARRÖSTER

I omvänd kronologisk ordning


2023-11-23 Ekens dotter:


"Jag har läst Ekens dotter och jag tyckte den var väldigt bra och spännande. Jag fastnade i berättelsen." - Carina2023-11-22 Återfunnen:


"Ett varmt, rött julklappstips får ni här av mig! För den unga läsaren, den äventyrssugna, den romantiska, den mystik-sökande, den fika-sugna, den som funderar kring liv och död hur våra liv hänger ihop eller den som helt enkelt bara vill ha en god bok att njuta av till ett tänt ljus och kanske en kopp med te i vintermörkret!

Annah Nozlins bok handlar om Ella som drabbats av sorg då hennes farmor dött. Snart blir hon uppsökt av en äldre dam som heter Majvor som säger att hon är farmoderns syster och att de tillhört en Fraktion, en grupp av själar som tillsammans kunnat återfödas och levt många liv och kämpar mot dem som kallas de Mörka. Majvor vill att Ella ska ingå i denna Fraktion men Ella är tveksam. Går det verkligen att lita på Majvor? Ellas mamma vill absolut inte att hon ska ha med henne att göra. Och hur var det för farmor? Blev hon inte pressad att överge sitt livs kärlek? Kan Ella vara stark nog att följa sitt eget hjärta? Parallellt med Ellas berättelse får vi följa en från förr nedskriven i en vacker dagbok som Ella funnit på en loppis om en kvinna som själv kämpade för den hon verkligt älskade.” - @elinwestoo, på Instagram2023-08-21 Ekens dotter:


”Ekens dotter som är helt jädrans magisk!” - @bokdaling, på Instagram2023-07-30 Återfunnen:


”Nästa bok att recensera i #minsommarbokhög är Återfunnen av @annahnozlin. Det är en lite annorlunda bok. Den är märklig och magisk. Boken handlar om kärlek och val. Ella får genom en släkting veta en hemlighet. Någon har tidigare gjort ett val och nu behöver Ella också göra det. Vad kommer det att betyda för dem båda? Boken är sorglig och vacker. Perfekt sommarläsning (och höst) 😉” - @aguenbara_bocker_books, på Instagram2023-06-26 Ekens dotter:


"Min första lästa bok i sommar är Ekens dotter av @annahnozlin Det är en fantastisk berättelse där vi får följa Kel från när hon är liten tills hon hittar sin plats i livet. Det är en bok med spänning, kärlek, sorg och en värld som jag vill besöka (i fredstid) 😏🥰" -

@aguenbara_bocker_books på Instagram2023-06-25 Ekens dotter:


”Nu har jag läst din bok om Kel och den är fantastisk 🥰Jag har haft svårt att lägga ifrån mig boken och jag har trivs i hennes sällskap. Boken är bra skriven och det är en trovärdig spännande och vacker värld (förutom krigen).” - Anci2023-06-09 Återfunnen:


”Nu har jag läst Återfunnen. Så bra! Jag var helt uppslukad av den. Sån här fantasy gillar jag, där jag faktiskt tror på berättelsen. Jag har läst Avalons dimmor, måste förstås också räknas som fantasy. Tack för ditt tips, ska läsa resten av dig också. 🙏🤗 ” - Carina2023-05-14 Ekens dotter:


"En magiskt bra bok som fick mig att sträckläsa och nästan glömma att andas för att den var så välskriven.
En bok som fortfarande finns kvar i mitt hjärta och själ, långt långt efter att den lästes ut." - @bokdaling på Instagram2023-03-20 Räddare:


"’Räddare’ är den spännande fortsättningen på ’Återfunnen’ där vi får följa Ellas kamp att få stopp på de mörka krafterna. Men det som Ella måste göra för att få stopp på dem är inte enkelt och hon pendlar hit och dit mellan sin kärlek i nutid och den som hon hade i ett tidigare liv.

Även denna bok är mysig och har ett fint språk med budskapet
att kärleken är viktigast. Det är en fantasybok men känns ändå inte overklig. Självklart ska man läsa ’Återfunnen’ innan man läser denna pärla. Båda böckerna har väldigt fina omslag.” -

@denvitanackrosen, på Instagram2023-03-16 Ekens dotter:


”Hej! Nu har jag läst ut boken. Vilken fantastisk författare du är, älskar den otroligt mycket! 🌹🙏🏻❤️
Så otroligt inspirerande att läsa och speciellt uppbyggnaden av historien. Älskar karaktärerna, hur du målar upp dem. "Planteringar” att saker kommer dyka upp igen men man kan sällan förutspå när, var, hur eller varför. Det är sånt som gör att man har svårt att lägga boken ifrån sig.😍
Nu känns det tomt och jag kommer fortsätta med Miras saga så snart jag har tid. 😊
Tack för att du skrivit ner dina fina historier så man kan få ta del av dem. 🙏🏻🌹” - Maria2023-03-13 Ekens dotter:


"Vår tid, med strävan efter självförverkligande, skapar ofta fokus på jaget. Ekens dotter handlar om att ingå i en helhet, att vara en del av något större än sig själv, vilket tilltalar mig.
Det handlar om en ung flickas sökande efter sammanhang, identitet och kärlek. Hon får veta att den familj hon vuxit upp i inte är hennes riktiga. Att hon uppfattar trädens minnen när hon vidrör deras bark, är bara en föraning om de upptäckter som leder henne till sin uppgift och till den familj hon kanske kommer att kunna få.
Berättelsen har ett behagligt språk som bjuder in unga läsare och håller kvar äldre.” - Laurentius krönika (@laurentius_kronika på Instagram)


2023-02-28 Skugga över månen:


"En fantastisk fantasy som passar den ovana fantastikläsaren perfekt! Det är lättläst och lätt att hänga med i handlingen. Det blir aldrig för invecklat eller för många karaktärer att hålla reda på.
Berättelsen är fängslande och det är svårt att sluta läsa. Slutet lämnar en i ovisshet, så skönt att del två och tre står i bokhyllan redan.
Kärlekspirr som känns på djupet.
Mystik och mysterium.
Myter, sagoväsen.
Kungligt blod och fattigt folk.
Boken är full av starka kvinnliga karaktärer, det tycker jag om!
Jag gillar också särskilt mycket att läsa om vinterväktaren och hans isborg. Annah beskriver det så vackert och väldetaljerat.
Ibland upplever jag språket lite för avskalat. Det kunde passa historien med ännu lite mer djup och kanske med en mer lyrisk framtoning.
Men som sagt, en toppenbra bok! Läs den!
Betyg: 🦄🦄🦄🦄 (4/5)” - @annas_bokhylla på Instagram2023-02-20 Räddare:


”Räddare är uppföljaren efter Återfunnen som är skriven av @annahnozlin och denna bok innehåller så många känslor. Annah har verkligen lyckats med att föra över dem i texten så vi läsare får uppleva dem ihop med karaktärerna.

Betyg 🦄🦄🦄🦄,🦓 av 🦄🦄🦄🦄🦄” - @johannasboktips2023-01-22 Återfunnen:


”Ja ja, jag vet att @annahnozlin ganska nyss kom ut med en uppföljare till Återfunnen (Räddare), men jag ville börja från början -- och nu vill jag recensera boken, för den är bra. 😁 I Återfunnen upptäcker studenten Ella att reinkarnation är verklig, att hon i ett tidigare liv ingått i en fraktion (en grupp människor med övernaturliga krafter) och att en annan fraktion nu vill värva henne, men också att hon förföljs av De mörka. Dessa har ordnat evigt liv som spöklika varelser, så att de slipper dö och återfödas.

Så långt låter det som typisk (om än originell) fantasy, men boken handlar minst lika mycket om Ellas privatliv. Hon behöver inte bara ducka De mörka, utan även sörja sin farmor, hitta kärleken och överleva diverse upptåg från korridorkamraten Gustav, som för mig var den största behållningen av boken. Det är ett fantastiskt porträtt som tecknas av Gustav, som samtidigt är riktigt konstig och riktigt realistisk, och man väntar med skräckblandad förtjusning på vad han ska ha hittat på nästa gång Ella kommer hem till studentboendet.

Berättelsen är tekniskt och språkligt skickligt utförd, och som kontrast till problemen i nutid får vi en parallell berättelse om den unga Karins problem för hundra år sedan. Den kopplingen fungerar också bra. Konceptet med lika delar personligt och fantastiskt låter dessutom Nozlin lägga tid på hur en karaktär reagerar på att få veta att det övernaturliga existerar, något som karaktärer ofta drabbas av men sällan hinner fundera över när deras berättelser hastar vidare.

Mitt enda problem med boken är att jag har svårt att bli särskilt engagerad i Ellas öde. Hennes problem griper inte tag i mig, till skillnad från Karins problem. Kanske beror det på att Karin möter en oerhört mycket grymmare verklighet. Detta oaktat, den som är intresserad av svensk fantastik och inte har läst Återfunnen ännu borde! 😊” - @stefanhogberg1på Instagram, Stefan som ibland också recenserar för @fantasykanalen2023-01-02 Räddare m.fl:


”… samtliga av hennes (Annah Nozlin) utgivna böcker. En guldgruva av läsvärda böcker. Missa dem inte!” -

@rositasoderstrom på Instagram2023-01-02 Återfunnen och Räddare:


”Tack till @annahnozlin för en fantastisk läsupplevelse. Återfunnen och uppföljaren Räddare handlar om kärlekens kraft och återfödelse, hur själsfränder återfinner varandra i liv efter liv och att mörker och hat aldrig kan få fäste där kärleken råder. Riktigt spännande bladvändare redan från början och som är svår att lägga ifrån sig.

Nu ska jag gotta ner mig med resten av Annahs böcker 😊” -

@marita.olsson67 på Instagram2022-10-30 Eldens mörker:


"Annah skriver fantasy som får en att vilja rädda världen, och naturen." - @annorlundaforlag, Anna Jakobsson Lund2022-10-24 En av de sista:


"Det är en närvaro i språket som får en att försvinna in i berättelsen, man är där tillsammans med huvudkaraktären. Det är både lättsamt och flyter på bra samtidigt som det är målande.

Jag gillar kombinationen av att det är en fantasyberättelse som har igenkännande element samtidigt som den inför något som känns nytt i den traditionella handlingen. Det är denna mix som man vill gärna ha. Med alla genrer är det härligt att ha några delar som man vet kommer att existera i berättelsen samtidigt som kanske författaren överraskar läsaren med att krydda med något nytt. Och det är det jag känner att författaren har gjort här.

Jag rekommenderar denna till alla som gillar fantasy, här har vi en mera jordnära och karaktärsdrivande handling. Det är en intressant berättelse med ett riktigt bra språk" - Håkans hylla, läs hela recensionen här: hakanshylla.blogspot.com2022-10-23 Återfunnen och Räddare:


”Vill bara säga att jag läst dina böcker Återfunnen och Räddare och de är fantastiska böcker! När jag börjat läsa kunde jag inte släppa boken 😉 Lättlästa också!” - @the_woman_from_north på Instagram2022-10-19 Ekens dotter:


"tyckte så mycket om ditt språk i Ekens dotter" - läsare vid beställning av Miras saga2022-09-09 Miras saga (del 1,2,3):


"Kan även rekommendera dessa de överraskade mig gång på gång. Fängslande läsning. Dom är mycket läsvärda." - Larry2022-09-08 Den enda staden:


”OH my god. Jag älskar den här berättelsen!
Läs! Eller för all del, LYSSNA på den när den släpps! Den är otroligt spännande och välskriven. Rös av obehag när jag läste in de sista kapitlen!!" - Emma Simu, ljudboksinläsare2022-08-04 Ekens dotter: 


”Nu har jag både skrattat och gråtit ända till sista sidan 🥰 Tyckte jättemycket om Ekens dotter och ser fram emot de andra böckerna.” - Annika2022-05-14 Återfunnen:


🌹”Återfunnen är en fantasifull berättelse om liv, död och återfödelse. Är det möjligt att man kan leva flera liv och återfödas till någon helt annan?
Det är frågan 19 åriga Ella får stå inför då hennes älskade farmor går bort och konstiga saker börjar hända och mystiska personer dyker upp i hennes liv.
Vad vill dom henne? Och vem är Karin i den röda dagboken Ella får av sin farmors syster som kontaktar henne efter farmoderns död.
Ella dras motvilligt in i ett spel mellan liv och död och det står klart att dagboken innehåller svaret på gåtan. Vem är Ella? Varför är hon så viktig i en kamp mellan gott och ont?
Annah Nozlin lyckas fånga mig med sitt målande sätt att berätta. Och boken har ett slut som gör att det inte kommer dröja länge innan jag läser uppföljaren som heter Räddare. […]
🌹🌹🌹🌹🌹🌹” - @books4life68, på Instagram2022-05-09 Räddare:


"Jag gillade den förra boken jag läst av Annah, och jag blev inte besviken nu heller. Jag gillar tanken på att födas på nytt tillsammans med människor som man älskar. Författare beskriver väldigt fint tanken med reinkarnation, där man återföds och träffar de man älskar i liv efter liv.
Annahs berättelse är gripande och väldigt spännande. Trots de lite mörka inslagen är det en väldigt vacker berättelse. Man blir så trollbunden och hänförd, att man inte kan sluta att läsa boken tills den är slut, och man vet om Ella lyckas förhindra mörkret från att vinna. Vad behöver Ella göra för att utplåna mörkret, och släppa de fångna själarna fria?
Jag blev väldigt förtjust i omslaget på den förra boken. Även denna boken hade ett väldigt fint bokomslag. Familjen och relationerna runt omkring är viktiga att vårda. Boken värmer mitt hjärta och får ❤❤❤❤❤/5.” - @ninnisskogisar, på Instagram

Hela recensionen från@ninnisskogisar finns på
https://rammengarden.blogspot.com/2022/05/raddare.html2022-05-03 Räddare:


"Det här är uppföljaren till boken Återfunnen. Har du inte läst den så bör du göra det innan du läser den här 😊
Boken var olidligt spännande, slukade den direkt! Välskriven både kring karaktärer och dess personligheter och även miljön. Den lindade mig runt sitt "lillfinger".
Gillade du den tidigare boken så kommer du garanterad gilla den här 😍" - @angelicas.vardagsrum, på Instagram

 2022-05-02 Räddare:


Annah har skrivit en lugn berättelse i genren magisk realism.
Tempot i sig är jämt och jag hade önskat lite mer dramatik.
Jag gillar hela konceptet med återfödelse och själsfrände. Det kändes väldigt nytt och intressant att läsa.
Man får många återblickar men jag rekommenderar att läsa Återfunnen först. Jag själv har inte läst den första delen och i Räddare så har jag svårt att känna någon riktig själsfrändekärlek mellan karaktärerna.
Språket flöt på väldigt fint och Annah har lyckats bra med beskrivningen av miljö och karaktärerna." - @1bokuggla, på Instagram 2022-04-27 Räddare:


”Finns det liv efter döden? Jo men visst - i somliga böcker åtminstone … Annah Nozlin har just gett ut uppföljaren till boken Återfunnen och Räddare är minst lika bra som ettan❣️Mörkt kuslig och pirrigt spännande samtidigt som den är varmt gripande och fint romantisk. Omslaget är lika originellt sammetsmjukt på båda böckerna. Måste kännas på! 🤗🤩” - @astrid.w.ahlberg, på Instagram2022-04-27 Räddare: 


”Jag har läst Räddare av Annah Nozlin, uppföljaren till Återfunnen. Magisk realism som utspelar sig i vårt nutida Sverige, men med kopplingar till gångna tider.
Jag gillade den här precis lika mycket som Återfunnen. Annah är en mästare på att trollbinda läsarna med sin underbara fantasi.
Detta är en spännande berättelse i ett lite långsammare tempo. Mörkret är ständigt närvarande, men det är också ljuset i form av hoppfulla glimtar, kärlek och vänskap.
Rekommenderas varmt! 🪶🪶🪶🪶” - @fantasybylinda, på Instagram2022-03-29 Räddare:


"Återigen får vi följa nu 20-åriga Ella och hennes kamp för kärleken. Hennes sambo Erik har åkt på språkresa till Sydamerika över julhelgerna och Ella blir lämnad ensam med sin rädsla för De mörka. Inte förrän hon vågar möta sin rädsla och ta ett ödesdigert beslut kan hon bli förlöst. På vägen får hon oväntad hjälp men hon är den enda som kan rädda sig och de sina.
Tycker mycket om konceptet med återfödelse och själsfränder som finner varandra i livscykler och bildar fraktioner. Och hur ödesdigert det kan bli om någon inte accepterar villkoren och t o m säljer sin själ. Ella måste finna sin egen väg i en vardag där det övernaturliga följer henne som en hotande skugga.
Annah Nozlin har skrivit en bladvändare och jag tycker mycket om det lugna men nerviga tempot där osäkerheten lurar i bakgrunden. Språket är fint och följsamt, utan krusiduller, och jag ser med lätthet alla scener framför mig. Trots många återblickar tycker jag att man bör läsa den första boken för att förstå vad Ella går igenom.
Vad jag kan sakna är kanske mer dramatik med de inblandade kärleksobjekten. Nu blir det jaget Ellas tankar som ensam får stå för konflikten.
Älskar den tvetydiga titeln, det fantastiska omslaget som korresponderar med innehållet. Magiskt! Måste läsas, pronto. Och läs också Annah Nozlins medeltidsfantasy "Ekens dotter" och "Miras saga".” - @mobanj, på Instagram2022-03-26 Räddare:


”Det är inte utan en viss nervositet som jag nu - direkt efter att ha läst ut Räddare - sätter mig för att försöka skriva en värdig recension. Boken var mycket efterlängtad och då jag tidigare har läst samtliga sju böcker av författarinnan, vill jag återigen framhålla vilken fantastisk berätterska Annah är.
Räddare riktar sig i första hand till unga vuxna, men också till dig som gillar magisk realism med spänning och ett utforskande av gränslandet mellan döden och livet, samt vad som kan tänkas vara utanför denna cirkel.
   ’De onämbara flygande varelser med svarta vingar, de som färdas över sjön av eld, fjättrade med kedjor av mörker.’ (sid 133)
Huvudpersonen är 20-åriga Ella, tjejen läsaren fick lära känna i Återfunnen, som nyligen flyttat från studentboendet till kärleken Erik. Han har dock hastigt på, givit sig iväg till Sydamerika. Besviken vill Ella fira jul ensam och det är i denna jul- och nyårstid vi får följa henne, samt även se fragment ur Eriks resa i form utav mailtexter. Den här berättarformen knuter vackert ihop de båda böckernas historia, där Återfunnen parallellt gav dagbokstexter till nutidsberättelsen. Och även om mailen i aktuella bok står lite vid sidan av kuslighetsspänningen i berättelsen för övrigt, så tillför de intressanta skildringar (personligen har jag haft drömmar både till Inkaleden och Machu Picchu, som nämns) och sätter huvudkaraktären - om än flyktigt - i trygghet.
Räddares huvudberättelse och den del som utmärker historiens spänning, har återigen med tidigare liv, själsfrändrar och fraktioner att göra. Hemligheter undanhålls i det mörka och från skuggorna vädjar den man som Ella älskat i ett tidigare liv, om hennes hjälp. […]
Räddare är en mycket sorgfylld bok med rädslan tätt inpå, men också en bok fylld av kärlek och längtan. Tog möjligen ett tag att riktigt fängslas även om jag läste de tio första kapitlen i en sittning. Sista halvan lästes sedan närmare i ett nafs, så varning för en sidvändarbok! […] Ser fram emot ditt fortsatta skrivande …” - @rositasoderstrom, på Instagram2022-03-19 Den enda staden:


”Har precis läst ut ’Den enda staden’ av Annah Nozlin som består av fyra berättelser.
De tre första novellerna skildrar hur den gamla världen går under från olika perspektiv. De är skickligt sammanflätade och med små medel rycks jag med i handlingen och upplever världen från de olika karaktärernas synvinkel. Det blir en spännande resa och jag sitter på nålar i hopp om att alla ska klara sig trots det ödesmättade hotet om världens undergång.
Annah Nozlin har ett fint otvunget språk och är fantastisk på att måla miljöer och scener. Den sista novellen knyter samman de föregående novellerna på ett sinnrikt sätt och är laddad med spänning och hyllar vänskapen. Älskar biblioteket med de mystiska katterna!
Tycker novellerna har ett viktigt budskap om hur människan i sin girighet lyckas förstöra för sig själv och utplånar civilisationer utan tanke på en morgondag. Men så länge det finns kärlek och vänskap finns det hopp.
Berättelserna utspelar sig i Annah Nozlins värld som vi möter i Ekens dotter och Miras saga och fungerar som ett utmärkt komplement men kan absolut läsas fristående.” -

@mobanj, på Instagram2022-03-17 Ekens dotter och Miras saga:


"Efter tre veckor lämnar jag med sorg denna fantastiska värld. Det har varit en glädjande, underbar och spännande tid. Bättre än Korpvingar, faktiskt. Tack för dina berättelser ❤.

Jag talar med träd, tja, med naturen. Så jag levde verkligen med. Konstigt känns det när jag möter vanliga människor 😉.

Mvh en stor beundrare 🙏🥰" - Karin2022-03-13 Återfunnen:


"Detta är magisk realism som riktar sig till unga vuxna, men som funkar precis lika bra för vuxna.
19-åriga Ella finner en gammal dagbok som är skriven av 17-åriga Karin, en sorglig, romantiskt och våldsam historia från svunna tider. Samtidigt sker det en rad oväntade saker som vänder Ellas liv upp och ner. Två historier som knyts ihop på ett mycket fint sätt.
En fantastisk och spännande berättelse om liv och död, själarnas återfödelse och om fraktioner - både goda och onda - som opererar i det fördolda, och en strävan efter evigt liv.
Annah skriver med ett djup som tilltalar mig och att boken handlar om en av mina favoritfrågeställningar, vad som händer efter döden, bidrar till ytterligare en dimension i läsupplevelsen.
Förutom att det är ett intressant ämne så gillar jag Annahs språk och berättarröst. Det kändes tomt när jag lämnade boken bakom mig på det där sättet som bara riktigt bra och insiktsfulla böcker gör. Men vet ni vad, det kommer en fortsättning! Räddare heter den, och om jag inte minns fel så ska den ha release i vår/sommar.🌹” - Linda på Instagramkontot tillhörande podden

@fantastiskaberattelserpodden2022-03-12 Ekens dotter:


”💯 You are amazing! 🎉💫🏅💫🎉  Igår kväll högläste jag ut även del 2 i din fantastiska samlingsvolym - Ekens dotter. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - fascinerande skrivkonst! Där även fäktningsscenerna får mig att stanna kvar i åsikten om att du har en poetisk klang i språkstrukturen, trots de krigiska bitarna. Ja, jag beundrar de fantasyförfattare som lyckas behålla mig kvar trots att krig och även animalisk förtäring ingår i gestaltningen. Förstår att detta framträder för medeltidsandan och som skrivet - inget som direkt stör mig.
Älskar återigen storyn i Nozlins roman och närkontakten till naturen - träden, medicinalväxterna och miljöerna samt huvudkaraktärernas utveckling.
I och med att jag den här gången högläste HELA boken, fann jag än mer sköna toner i det härliga flytet och kapitelindelningarna. Lättläst och framåtdrivande. Endast några ställen det blev något stopp för fundering. Min åhörare brydde sig dock inte, utan ville jag skulle fortsätta 🙂
Och Annah, det skojigaste är att han nu vill jag ska fortsätta högläsa i Miras saga (som jag läste 2020). Lycka även för mig!
Kommer säkert bli ett kärt återseénde, särskilt av dem vi nu fått följa i Ekens dotter. Vilka jag första gången mötte i Miras saga - 100år senare!
Till dig som ännu inte läst Ekens dotter: Kel växer upp undangömd från fienden, eftersom hon kan förnimma träden och deras minnen. Senare på Irvs fästning får hon lära sig om örters helande verkan och svärdkonst. Kriget bryter ut, då flera av hennes nära tvingas ge sig av och tillvaron vänds alldeles upp och ner.
Även om det här är en fiktiv medeltida fantasyroman, är det svårt att inte dra paralleller med världsläget i vår nutid. Det här är författarinnans två första böcker: En av de sista, från 2011 och Splittrade skärvor, från 2012, sammansatta till en volym - Ekens dotter. 10 år gamla men lika aktuella idag.” - @rositasoderstrom, på Instagram2022-03-05 Den enda staden:


Jag har tidigare läst Annah Nozlins Ekens dotter och känner igen mig i det behagliga textflödet. Miljöbeskrivningarna är fantasifulla och magiska och får mig att försvinna iväg från verkligheten runt omkring mig. Jag har läst denna bok under en period av omvälvande världshändelser och har kanske därför njutit än mer av denna typ av verklighetsflykt som boken erbjuder. En magisk saga långt bortom tid & rum.” - @laslusenilinsen2022-03-01 En av de sista (första delen i Ekens dotter):


Ännu en fantastisk bok av Annah Nozlin med trädälvor och fascinerande skrivkonst som gör att jag vill läsa mer och mer. Det här är Nozlins första bok, så jag är lite bak och fram, eftersom jag tog del utav Miras saga (3st böcker) först (följt utav Återfunnen och Den enda staden). Vilka jag förstått utspelar sig 100år efter Ekens dotter 🧚🌳
Nu är jag tacksam att kunna fortsätta med Splittrade skärvor, som är del 2 i Ekens dotter. Och jag anar att önskan därefter blir att läsa Miras saga ännu en gång.
Har redan framfört mina önskningar efter en fortsättning också på Miras saga. Vissa karaktärer vill man ju träffa igen och få veta vad som händer sedan respektive hur de nya karaktärernas liv får/fått utveckla sig 💕
Tack ännu en gång Annah för en härlig sidvändarbok. Ikväll fortsätter vi i del 2 - Splittrade skärvor - i samlingsvolymen från i fjol..." - @rositasoderstrom2022-03-01 Skugga över månen och Det nästan döda trädet:


”Två första delarna i en serie lästa samma månad. Skugga över månen och Det nästan döda trädet av Annah Nozlin. Föll pladask för hennes böcker 💫💜” - @books4life682022-02-13 Ekens dotter:


”Ekens dotter var en bok som totalt slog undan benen på mig! Helt underbar! 😍” - @bokdaling, på Instagram2022-02-05 Skugga över månen:


”Fortsätter att upptäcka fantasy och denna gång första delen I en trilogi som heter Miras saga.

Författaren har skrivit en bok som lyckats fånga mig. Har i några dagar vistats i en sagolik medeltida värld fylld av äventyr och faror. En bok som är 'skön' att sjunka in i, att kliva in i en annan värld var precis vad jag behövde just nu.

Boken är både vacker att se på och vacker att läsa. Vill gärna stanna kvar i boken tillsammans med Mira och de andra. Vilken tur jag har del 2 hemma.” - @books4life68, på Instagram2022-01-13 Återfunnen:


”Boken var fantasirik, spännande. Annorlunda mot andra böcker jag läst. Den var bra.

Boken får 4 rosor 🌹🌹🌹🌹av 5 möjliga ” - @evelinasboktips, på Instagram


2022-12-01 Räddare:


”En väldigt spännande, kuslig men också gripande historia.” - Astrid Ahlberg, författare2021-10-25 Ekens dotter och Miras saga:


"En ny vecka. Nya boktips. [..] Denna serie tyckte jag mycket om. Böckerna finns i häftat format på de vanliga bokhemsidorna och Annah Nozlins egna hemsida. Rekommenderar dem verkligen." -

@bokslukarsofia, på Instagram2021-09-26 Ekens dotter:


”… några av de böcker jag läst på sistone. Bl.a. Ekens dotter av @annahnozlin Superbra bok! Rekommenderas -@soulsanna_forfattare, på Instagram2021-09-08 Ekens dotter:


”Vilken otroligt bra bok detta var, hade redan börjat på den innan #dbbokbingo och då den passade perfekt in på rutan med "Magisk natur/omgivning" så fick den en självklar plats.

Sträckläste ut den igår kväll och jag har drömt om trädälvor inatt. Den här innehåller magi, älvor och skiftare, krig och kärlek, den har allt en magisk bok ska innehålla och fantastiska miljöbeskrivningar.

Tack @annahnozlin för en underbar läsupplevelse! 😍"

- @paltbarn, på Instagram2021-09-02 Ekens dotter:


"En så vacker & poetisk bok. Naturens liv och årstiders växlingar belyses så fint. Det här är en bok om vänskap, syskonkärlek & framtidsdrömmar, men det är också en hjärtskärande kärlekshistoria. Den belyser vikten av att lämna det förflutna bakom sig och blicka framåt. En bok om meningen med livet och om livets styrka i alla former. Hela boken genomsyras av en känsla av Girl power, där bekvämlighet och rörelsefrihet är viktigare än att vara fin. Jag som ny läsare av fantasygenren blev väldigt positivt överraskad. Denna samlingsvolym på 499 sidor såg ganska mastig ut, även om utsidan var mycket tilltalande. När jag väl börjat läsa blev jag trollbunden. Jag upplevde boken som lätt att följa med i och att det inte var allt för många och svåra namn på personer, folk och platser gjorde säkert sitt. Fantastiskt kul att upptäcka en ny genre och spännande att se vad den mer har att erbjuda. Tack för att jag fick möjlighet att komma in i denna förtrollande värld av trädälvor.” - @bokdaling, på Instagram2021-08-10 Återfunnen:


”DU är helt magisk med orden! [...] Som alltid så är Annahs språk magiskt. Karaktärerna är lätt att fatta tycke för och det är en spännande historia som sätter igång hjärncellerna.

Gott och ont, det borde vara så tydligt, men ändå är det inte det. Jag älskar hur Annah alltid fångar in mig så i sina berättelser och jag kan inte släppa boken ifrån mig fören den var utläst! Magiskt, spännande och underbart helt enkelt!

Men.. jag skulle gärna se en fortsättning på den här *blinkar lite menande till Annah* Jag vill ju veta ännu mer!” -

@bokdaling, på Instagram2021-06-13 Skugga över månen:


”Efter att jag läste duologin Ekens dotter blev @annahnozlin snabbt en av mina favoritförfattare, och nu, efter att ha läst Skugga över månen klättrar hon allt högre i mina ögon. Jag älskade varenda sekund av boken. Så mycket att jag klistrat den full med post-it lappar. Varje uttryck och varje namn. Annah har verkligen en förmåga att förmedla känslor och vibbar genom ord; Det kungliga släktet Arkin Zain, de av stjärnorna utvalda. Hur mäktigt låter inte det?
Jag uppskattar verkligen att man parallellt med sagan om Mira får följa den obehagliga Majandra. På samma sätt som det känns otroligt mäktigt varje gång en medlem ur släktet Arkin Zain nämns, får jag rysningar varje gång jag läser om Majandra.
Hela boken är fylld med plottwists - det suger till i magen och så kommer nästa berg-och-dalbana. Det finns dock inget avslut på denna bok, de trådar som påbörjats knyts inte ihop i avslutningen, utan bok två tar vid där del ett slutar. De två första böckerna, Skugga över månen och Det nästan döda trädet känns därför som delar ur en och samma bok och flyter ganska lätt ihop när man tänker tillbaka. Med det sagt tycker jag inte detta är något negativt. Det fick mig att verkligen sukta efter del två, och det var så lätt att komma in uppföljaren.
Det är tydligt att Annah har utvecklats mycket i sitt skrivande från hennes första bok - trots att redan den var i världsklass. Hon blir bara bättre och bättre och jag vill aldrig att böckerna ska ta slut! Böckerna känns som en film när de läses. Allt spelas upp för mig på det allra mäktigaste vis när jag läser. [...] Böckerna är ganska korta men otroligt mycket får plats i dem. Jag tror det beror på att Annah är så skicklig med orden. De perfekta orden används, och varken ett ord för mycket eller för lite finns med.
Detta är en saga utan dess like. En saga i världsklass. Detta är en bok som berör.
Bra böcker har inga åldersgränser. De passar oavsett hur gammal eller ung du är, Skugga över månen är en sådan bok. Stort tack till @annahnozlin!
En solklar femma 🥰
⭐⭐⭐⭐⭐” - @bok.slukaren, på Goodreads2021-06-13 Det nästan döda trädet:


”Som alltid har Annah ett magiskt berättarspråk som fångar in och med en varm famn håller en kvar.
Jag älskar att få stifta några nya bekantskaper; Papilion ♥️ och att återse några gamla. Äntligen! 😍
Det är alltid en varm och härlig känsla som infinner sig när jag kliver in i Annahs världar. Trots att det är intriger och hemska händelser så ligger det något rofylld i grunden. Som känns tryggt och hemma.
Det känns lite jobbigt att jag snart ska påbörja tredje och sista boken i Miras saga. För jag vill inte lämna dom bakom mig. Men samtidigt så vill och måste jag få veta hur det går.” - @bokdaling, på Instagram2021-05-31 Skugga över månen:


”alltså gav den förra en femma och tror jag tycker denna är ÄNNU bättre😍😍😍😍😍 bland de bästa böckerna jag läst 🥰🥰🥰🥰 Finner inte de rätta orden för att förklara hur makalöst bra denna bok var" - @bok.slukaren, på Instagram2021-05- 23 Ekens dotter:


”tack själv för denna fantastiska värld! En bok jag lätt kommer läsa igen [...] Syskonen Kel och hennes bror Esben lever ett ganska gott liv. Kel följer med sin bror vart han än ska. De leker i skogen med hemgjorda svärd och pilbågar. I skogen där Kel kan känna vad träden varit med om. Denna fridfulla bubbla bryts när Esben blir skickad till en skola och Kel på en annan. Där vänds Kels liv upp och ner. Det hon trodde var sant visade sig inte vara det. Nu börjar hennes liv där hon får lära sig mer om vem hon egentligen är - en trädälva - och vad hon är ämnad att göra. Esben får gå i den skola han alltid velat gå i för att bli det han drömmer om. Efter några år får de ses igen och så småningom stundar ett krig - ett krig som Kel måste försöka finna allierade till för att de ska ha en chans till att vinna.

Denna bok var lätt att läsa - ett bra flow !

Men som jag har gråtit till denna bok. Första gången jag gjort det av sorg. (skrattat tills jag gråtit har hänt ett flertal gånger).

Slutet var alldeles för kort.. Ville läsa mer innan det blev som det blev! Tur jag har Miras saga som utspelar sig 100 år framåt i tiden!

Men som jag önskade att det slutat på ett annat sätt!

⭐️⭐️⭐️⭐️/5 fick denna bok av mig.” - @byevelinasundqvist på Instagram2021-05-17 Den enda staden:


"Jag gillade de tre sammanflätade novellerna, de hörde samman och fungerade bra ihop.

Den enda staden hade passat bra som bok. Karaktärerna är intressanta och eventen är spännande. Jag tycker att novellen bara vidrör saker på ytan, antagligen för att det är en kort novell. Hade det varit en längre bok hade jag kanske fått en bättre uppfattning om världen och karaktärerna. [...] Den enda staden är detaljrik, dystopisk, lättläst och unik.” -@bookishlyfalling på Instagram2021-05-13 Ekens dotter:


”Jag är fullkomligt mållös. Från första sidan till de allra sista orden har jag älskar den.

Jag har suttit och lett som ett fån för att i nästa sekund få hjärtat krossat och tårar rinnandes längst kinderna. Detta är en fantasyserie utan dess like och den höll mig fängslad. Magin. Spänningen. Kärleken. Världen. Sorgen. Den brutala, obarmhärtiga sorgen. Den slet ut mitt hjärta och stampade på det. Samtidigt var allt så vackert, ömt och gripande.

Med stor skicklighet mognar huvudpersonen Kels tankar och känslor i takt med att hon blir äldre. Världen Annah byggt upp och personerna i den känns alla så trovärdigt, samtidigt som det är något helt unikt. Det är en hårfin linje mellan att det är mystiskt och magiskt och att det blir för orealistiskt, och Annah har gjort en fullkomlig fullträff.

Jag älskar romantik i böcker, men det måste vara på ett speciellt vis. Det var perfekt i Ekens dotter; en huvudhandling som det främst kretsar kring, samtidigt som det pågår romantiska förhållanden runt omkring. Boken innehåller den finaste kärleken, men den tar inte över handlingen. Jag hade dock gärna sett att det fanns en ännu tydligare huvudhandling. Det kunde stundvis vara lite svårt att känna vart berättelsen skulle leda och kändes kanske mer som korta händelser hela tiden. Detta blev dock helt annorlunda i del två av boken och jag blev stormförtjust.

Nu när boken är slut känner jag mig helt tom. Kan knappt hitta något att klaga på i denna bok, då allt var magiskt. De olika namnen på platser och personer är perfekta och gör att allt flyter på bra. Det är en ordentlig bladvändare med korta kapitel. Helt i min smak.

Jag beundrar dig Annah för att du hade styrkan att döda dina fantastiska karaktär. Det gav handlingen ett sådant djup och fick allt att falla på plats. Du var dock inte nådig mot mina känslor, mitt hjärta brast. Men det är väl så det känns när man läser en riktigt bra bok? Man blir gripen.

Jag ger denna duologi en solklar femma och kan inte vänta tills jag får läsa den uppföljande trioligin, Miras saga. Jag vill aldrig sluta läsa om trädälvor eller om de olika makalösa personerna du skapat, som jag blivit tokförälskad i." -

@bok.slukaren på Instagram2021-05-01 Splittrade skärvor (Ekens dotter del 2):


”Berättelsen känns genuin och äkta, jag köpte beskrivningarna av miljöer och människor, såg det som en film i huvudet. Detta har jag grunnat mycket på. Jag antar att det beror på att det du skriver kommer från hjärtat, att personerna är verkliga för dig, att du lever dig in i berättelsen och känner med dem. […] Det jag uppskattar mest att den var spännande utan att vara känslokall. Kreativt med hur trädälvorna överförde minnen men även andra saker. Bra att det fanns ett större tema, samla alla trädälvorna. […] Mycket bra språk, bra spänning, fin värme, kreativ på flera sätt och bra handling […] Till dem som säger att det är ’bara en saga’, vill jag säga att sagor innehåller många sanningar.” -  Lars-Olof2021-04-30 Skugga över månen:


"För ett litet tag sedan läste jag boken Ekens dotter av Annah. Den fångade in hela mig så pass att jag inte var redo att släppa den alls när den var utläst. Sagt och gjort så skyndade jag mig att beställa dom efterföljande tre böckerna i Miras saga. Här är recensionen av första delen. Skugga över månen.

Annahs språk är trollbindande! Jag försvinner verkligen in i en helt annan värld när jag läser hennes böcker.
Den här boken är fylld av så mycket! Känslor, förvirring, längtan, magiska väsen.
Karaktärerna är underbara, målande beskrivningar av miljöer och en spännande handling.

Precis som förut, så är jag inte redo att lämna Annahs värld och känslan att vet att jag har två böcker kvar är sååå skön!" -

@bokdaling, på Instagram2021-04-13 Ekens dotter:


”Jag blev så förälskad i den här boken! Trots att den består av tragiska och fruktansvärda händelser så infinner det sig ändå en härlig go och rogivande värme i min kropp genom hela boken! Jag kan verkligen inte beskriva det rättvist hur jag än försöker.

Annah Nozlin skriver så underbart målande och filmen i huvudet, som jag alltid tjatar om och eftersträvar, är där. Jag ÄR där, jag vill vara kvar där! Låt mig få stanna kvar där!

(Jag vill också vara en trädälva!!! )

Boken är full av underbara och avskyvärda karaktärer som man bara kan älska!

Jag måste verkligen skaffa fler av Annahs böcker, för den här var så himla underbar och magisk!!

@jagochminbok frågade i sin fina giveaway vilken bok jag skulle vilja vara med i och vem jag skulle vara då, den här!! Och en trädälva, vilken som helst, bara jag får vara kvar i Annahs värld!” - @bokdaling, på Instagram2021-04-09 Den enda staden:


”Några tankar efter att ha läst och diskuterat din bok ’Den enda staden’:

* Lättläst och spännande.

* Man vill gärna fortsätta att läsa.

* Avslappnande att läsa eftersom det är långt från vardagen.

* Samtidigt kan man i valfri omfattning analysera och fundera på hur och varför berättelserna har kommit till och vad man kan lära från dem.

* Fungerade bra som bokklubbsbok.

Mycket läsvärd!” - Urban, bokklubben Boktankar2021-04-09 Den enda staden:


”Dagens bokklubb ägnade vi åt ’Den enda staden’. Språket i boken flöt liksom på en våg som faktiskt gav mig en musikalisk upplevelse varje gång jag tog upp den och läste. En sorts synestesiupplevelse som jag aldrig tidigare varit med om, och inte trodde var möjlig. Kusligt häftigt hur du får till det. Stor konst.

Tack för den upplevelsen.” - Gunnar, bokklubben Boktankar2021-03-30 En av de sista:


"Jag tipsar om svensk fantasy och vill lyfta fram Annah Nozlin.  Hon har gett ut böcker i serier som handlar om en värld fylld av magiska väsen och speciellt framträdande är trädälvorna.

'En av de sista' är den första boken jag läste av henne. Det var en underbar läsupplevelse för mig. Jag var verkligen närvarande i berättelsen om unga Kel där hon får veta att hon är en trädälva och får resa till Irvs fästning för att tränas både i stridskonst och det hon bör känna till som trädälva. Älskar Annahs böcker för att de innehåller allt det jag älskar med sagor och fantasy och samtidigt kan skriva om relationer och annat som ungdomar går igenom på ett väldigt personligt och levande sätt." - @elin_westoo på Instagram.2021-02-14 Ekens dotter:


"Det första som slår mig när jag träder in i den sagovärld som Annah Nozlin har skapat är hur trivsam den är. Kväll efter kväll har jag upplevt en känsla av ro och värme när jag besöker den ett par kapitel i taget. Det beror dock mer på hur berättelserna om den växer fram över bokens sidor än på vad den faktiskt innehåller. Det är en till sin natur grym och hård värld fylld av mystik, krig, förföljelse och ett oblitt öde som slår hårt mot de karaktärer vi lär känna på vår resa genom den.

”Ekens dotter” är en samlingsvolym innehållande de två romanerna ”En av de sista” och ”Splittrade skärvor”. Vi följer huvudpersonen Kel under den märkliga uppväxt där hon konfronteras med sin sanna identitet som trädälva av hög börd - en identitet som ger henne oanade styrkor men också försätter henne i stor fara. Som elev på en exklusiv elitskola på en avlägset belägen ö förbereder hon och hennes kamrater sig för sina avgörande roller i det oundvikliga krig som har dragit närmare och närmare under ett par årtionden - ett krig framkallat av makthunger, religiös fanatism och fördomsfullt hat. Det är inte svårt att hitta paralleller till mänsklighetens historia under flera århundraden, men de blir aldrig övertydliga. De finns med där i bakgrunden som källor till eftertanke i en gripande och episk historia." - @mhardig, på Instagram2021-02-12 Ekens dotter:


”Wow, som jag älskat att läsa Ekens dotter.

Jag har läst sakta, för jag ville inte den skulle ta slut.

Underbar värld med trädälvor som jag försvann in i.

Läsa om kärlek, svek, krig och möta dem som träden känner.

Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av Annah Nozlin.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/10

Rekommenderar varmt Ekens dotter.” - @anettes_lilla_bibliotek, på Instagram2021-02-10 Det nästan döda trädet:


"Som att läsa en saga för de lite äldre.
Jag kan nu säga att jag har fallit pladaskt för Annah Nozlins böcker och jag kommer aldrig få nog. Det här är bland det bästa inom svensk fantasy." - Madeleine Knutsson, på Goodreads2021-02-11 Återfunnen:


"Evig kärlek och själsfränder är något som @annahnozlin fint skildrar i #Återfunnnen. Känns extra angeläget i pandemitiden som vi lever i och på Alla Hjärtans Dag. Kärleken övervinner allt och du måste vårda den ömt gentemot hat och ondska. Rekommderas hjärtligt ❤️" -

@mobanj, på Instagram2021-01-26 Ekens dotter:


"Jag är väldigt imponerad av Annahs skrivande, älskar hennes värld, framför allt idén med trädalverna. Kan varmt rekommendera såväl denna som Annahs andra böcker." - Astrid.W.Ahlberg, författare2020-12-31 En av de sista:

"Läsåret 2020 har varit fantastiskt och jag har faktiskt läst 154 st böcker. [...] Annah Nozlins ”En av de sista” - bästa fantasyn i år och kanske en av de bästa nånsin, var svensk!" - @elin_westoo, på Instagram2020-12-30 Eldens mörker:


"Det känns sorgligt att serien är slut då den har varit en spännande flykt från verkligheten detta märkliga år." - @denvitanackrosen, på Instagram2020-12-23 Ekens dotter:


"Jag har den första versionen som var delad på två böcker. Om ni inte läst dem så passa på att knipa den här pärlan när den släpps! En både finstämd och spännande historia skickligt berättad av Annah Nozlin" - Cinna Lupina Ojala, på Facebook2020-12-20 Det nästan döda trädet:


"Den är lika skickligt och fint skriven samt spännande som första delen." - @denvitanackrosen, på Instagram2020-12-12 Skugga över månen:


”Idag läste jag ut "Skugga över månen" som är första delen i fantasyserien "Miras Saga". En skickligt skriven och spännande bok som tar en med på en spännande resa till en annan tid, sagornas tid. Där allt är möjligt och ändå inte. Den slutar väldigt spännande men tack och lov har jag fortsättningen." - @denvitanackrosen, på Instagram2020-12-11 Ekens dotter:


”Bladvändare, spännande och vill ha en bok med enbart fortsättning på den!!!!!!!” - Wilma2020-12-08 Miras saga:


”En alldeles skimrande och sagolik berättelseväv finns att njuta av i @annahnozlin böcker om Mira i serien Miras saga. Tycker mycket om Mira som vi får följa från barn till ung kvinna i ett episkt äventyr där ont och gott gestaltas med ett fantasifullt galleri av karaktärer i en ödesmättande historia. Särskilt väl fungerar det att Mira skildras i jagform, att jag får komma henne nära och ta del av hennes komplexa personlighet. Också att karaktärerna generellt i böckerna är komplexa med dåliga och goda sidor som handlar irrationellt ibland. Språket är både poetiskt och pärlande enkelt, direkt och förföriskt. Kan varmt rekommendera bokserien och ser fram emot att läsa mer av @annahnozlin” - @mobanj, på Instagram2020-11-30 Ekens dotter:


”Wow … […] För det första är jag otroligt imponerad av boken i sin helhet. Inte så mycket action som jag normalt önskar mig (före den här boken) men jag blev fullständigt fängslad av historien. Hela tiden precis så mycket hemlighetsmakeri att jag var tvungen att läsa vidare och får reda på hur det skulle gå. Den uppmanar verkligen till sträckläsning.

Boken är skönt lättläst i sitt språk, och vilket språk sen. En sådan där trolsk underton som betonar ålderdomligheten i handlingen utan att krångla till läsandet. Helt underbart. Samtidigt gör du olika skeenden som fäktningsscener och örtmediciner så verklighetstrogna. Jag, som inget kan om sådant, undrar när jag läste om du har fäktats själv eller?” - Gunnar2020-11-26 Återfunnen:


”♡ I denna fina bok får man följa med 19-åriga Ella i en kamp mot mörka krafter. Hennes farmor dör och hon kommer över en gammal dagbok. Samtidigt får hon träffa en okänd släkting som berättar att Ella måste rätta till en sak som blev fel när farmodern var ung. Men ska Ella välja bort kärleken för att hennes farmor gjorde fel val som ung? ♡ Boken har ett fint språk, är mysig, lite rolig och spännande. Den lyfter verkligen budskapet av att kärleken är det viktigaste. Fast det är en fantasybok är den inte för mycket av det. ♡ Jag önskar verkligen en fortsättning på denna bok. ♡ Omslaget är dessutom väldigt fint!" - @denvitanackrosen, på Instagram2020-11-19 Den enda staden:


"Igår kväll läste jag äntligen ut "Den enda staden" av @annahnozlin som är fyra berättelser i en bok.

De tre första var som en berättelse, jag glömde helt bort att de var tre. Underbart skrivet och spännande att få följa början på slutet för den gamla världen. Så många spännande karaktärer, skulle gärna läsa mer om gudinnorna, Storm och Aurora och inte att glömma sjökaptenen Irv och hans resor.

Sedan den sista delen som byter ihop dåtid med nutid och ett underjordisk bibliotek, så spännande. Kändes nästan som att jag var med dem i biblioteket och gick runt där.

Ser fram emot att läsa fler böcker av Annah Nozlin i framtiden, tusen tack för att jag fick läsa och recensera denna bok!" - @paltbarn, på Instagram2020-11-19 Återfunnen:


"Vilken underbart söt, charmfull på sina ställen och inspirationseggande ungdomsroman, om liv och död, återfödelse, själsfrändrar och kärlek

. Ella 19år drars till en vacker dagbok som ligger uppslagen i skyltfönstret hos Mias Secondhand. Medans solen värmer Ella i nacken läser hon dagbokens första skrivna rader: Mitt liv är som en såpbubbla, vacker och skör på samma gång. Skimrande, och när som helst kan den spricka.

. Ella köper dagboken för att tillsammans med farmor lösa mysteriet om vem hon kunde ha varit som skrivit dessa rader och fortsättningen.

. Farmor hinner aldrig få se dagboken, inte heller berätta det där hon dock påbörjade ... Älskade farmor dör och Ella hamnar mitt i dess tragedi. Det visar sig att farmors ena syster, vem Ella ej träffat sedan hon var litet barn, bär på en omskakande hemlighet. Och nu är Ella i fara!

. Det talas om fraktioner och De mörka. Evigt liv, men på bekostnad av vad?

. Parallellt med Ellas vardag följer vi även Karin 17år - från en svunnen tid - när Ella läser hennes handskrivna text i dagboken. Vackert och spännande men också upprörande våldsamt. Inte utan att jag önskar ingripa!

. Tack Annah, för ännu en mycket tilltalande bok där inte minst omslaget får en att stanna upp. Det är verkligen en bok som bör få ligga framme och inte bli intryckt mellan ett par böcker i bokhyllan." -

@rositasoderstrom, på Instagram2020-11-14 Skugga över månen:


"4/5 till ”Skugga över månen” av Annah Nozlin [...]

Nozlins språk har ett fint flyt och hennes tonalitet tilltalar mig. Läsningen är behaglig och jag försvinner in i hennes #värld som erbjuder skön #verklighetsflykt . De olika elementen utgör delar av magin. Några exempel på typer av karaktärer är vinterväktare, trädälvor och vintervittror.

Berättande är sannerligen en konst och den behärskar Nozlin och hennes figurer då en stor del av historien kretsar kring sagor och berättelser.

Vilken tur att jag har de andra två böckerna i #serien i min #bokhylla samt den fristående samlingen ”Den enda staden” att #läsa längre fram." - @jenkamichiko, på Instagram2020-11-13 Eldens mörker:


"Läst ut denna bok under en dag. Sidorna vände liksom sig själva. Tycker om hur berättelsen skildras ur Miras perspektiv. I alla @annahnozlin s böcker är det en ung kvinna som är huvudkaraktär och det uppskattar jag väldigt mycket.

Mira ger sig ut på en resa utan mål, faktum är att hon flyr från svek och besvikelsen och sorgen att inte ha fått ett barn. Hon ger sig av till främmande land där hon även försöker dölja sin identitet. Möten och händelser kommer att förändra hennes liv för alltid - men hur ska det sluta för henne?

Boken avslutas genom att berättelsen knyts ihop men sista sidan innehåller även en cliffhanger och jag får svaret som jag undrat över hela boken - det kommer fler böcker från denna värld! Men hur ska det gå?" - elin_westoo, på Instagram2020-11-02 Det nästan döda trädet:


”DALAFÖRFATTARE I NÄRBILD
Hon skapar världar fyllda av trolldom

LITTERATUR Annah Nozlin från Borlänge skriver böcker inom fantasy.
Genren bjuder med oss in till världar fyllda av trolldom och magi. Här kommer alla de väsen från sagor och folktro till liv. En resa tar vid och åhörare och läsaren dras med. Vi får inte glömma att läsa högt för våra barn. Inte heller för de lite större barnen i mellanålder.
Att dela en bok är att dela något magiskt som kan leda till spännande samtal. I Annah Nozlins bok ”Det nästan döda trädet” ger sig ett litet sällskap ut på en lång vandring till platser fyllda av mystik, där faror lurar längs vägen.
Författaren Annah Nozlins sätt att skildra naturen och dess närvaro ger boken ytterligare en dimension. Här vill jag stanna en stund och insupa omgivningen. Författaren har byggt en värld så som det anstår en fantasysaga.
Vacker miljö och karaktärer som utvecklas med berättelsen, så som Mira huvudkaraktären gör. I början anar ingen vem Mira är och på vilka gåvor hon bär. Men hon kommer att få en framträdande roll och hennes magi kommer att rädda liv.
Onda krafter har satts i rullning, Trädälvornas drottning måste fritas innan allt är för sent.
Jag tänker mig Annah Nozlins böcker som crossoverlitteratur. Ett begrepp som omnämns då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal." -Sofia Alfredsson, Dalademokraten. Läs hela tidningsartikeln här.2020-09-28 Den enda staden:


"Annah Nozlin är en författare som har skrivit flertalet fantasy böcker. Jag har nu läst en av dem och den var riktigt bra.

Det är alltid skönt att få fly in i en värld som är helt tagen ur någons fantasi.

I den här världen får vi bland annat möta vargar, magiker, en gammal ande/gud, en underlig katt och så mycket mer.

Även trädälvor kommer på tal. Jag skulle så gärna vilja läsa mer om dem

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och tror att ni fantasy fans också kommer att göra det.

En riktigt bra bok helt enkelt som är indelad i fyra olika noveller men som ändå hör ihop." - bokfrun, på Instagram2020-09-27 Eldens mörker:


"Det är tredje och sista delen där vi får följa Mira och hennes äventyr. Ännu en gång har författaren skrivit boken riktigt bra. En värld av magi och en spänning som gör att man inte vill sluta läsa. Jag är tacksam för att jag fick läsa ännu en enastående bok i denna fantasyserie. Har ni inte läst den så gör det på momangen!" - @annebannesbokhylla, på Instagram2020-09-06 Det nästan döda trädet:


"Återigen har Nozlins miljöskildringar samt gestaltningen av Miras utvecklande känsloliv både berört och förfört på ett emotionellt och vackert vis. Läsaren får även bland annat följa Miras hanterande av sina kärleksbekymmer. Vilka kan vara nog så komplicerade....

Ser fram emot att följa hennes fortsatta liv i avslutande del 3. [...]

Tack Annah för ännu en spännande bok." - @rositasoderstrom, på Instagram2020-08-24 Det nästan döda trädet:


"Det här är fortsättningen på Miras resa genom den magiska världen blandat med goda och onda varelser. [...] Boken är olidligt spännande, med glimtar av kärleksbekymmer och boken är välskriven och noga detaljerad information om karaktärerna och miljön. [...] Men en riktig bladvändare är den.[...]Den här fantasyboken rekommenderas starkt att ni läser. - @annebannesbokhylla, på Instagram2020-08-18 Den enda staden:


"Vi kastas direkt in i handlingen och det gjorde mig lite förvirrad, för jag är en sån som gärna vill ha lite bakgrund att stå på. Men när jag läst en bit så lättade snabbt förvirringen, jag började njuta av boken och ville bara ha mer! De tre sammanflätade novellerna var riktiga bladvändare och några tårar föll medan jag läste. Den sista novellen hade jag svårt för. Jag kunde inte riktigt komma överens med karaktärerna och jag kan tyvärr inte säga vad det var som saknades för mig...

~*~

Språket var lättsamt och lagom långa kapitel. Miljön var målande och hela boken välskriven.

~*~

Annah Nozlins övriga och framtida böcker kommer definitivt få sig en plats bredvid den här pärlan i mitt lilla bibliotek!

Boken får🌟🌟🌟🌟" - @1_bokuggla, på Instagram2020-08-18 Den enda staden:


"När jag läser ”Den enda staden” av @annahnozlin på kvällen får jag en försmak av de drömmar som ska komma under natten - åtminstone de vackrare och mer dramatiska. En enkel beskrivning av hennes sagovärld är att det är en plats som Tolkiens lärjunge har skapat för att göra plats för Star Wars i en mytisk spegelbild av det romerska imperiet.

I tre noveller som löper in i och flätas samman med varandra får vi under en mäktig och uråldrig stads yttersta tid möte ett älskande par som riskerar döden för sin förbjudna kärlek, präster och magiker, gudar och gudinnor, bestialiska demoner och troll - och inte minst en liten katt som är så mycket mer än det världen ser. Vår resa genom alla levnadsöden och äventyr avslutas i en fjärde novell som utspelar sig tvåtusen år senare i ett magiskt bibliotek som jag gärna hade velat besöka (men kanske inte ensam och på natten ...). Där får vi återigen träffa magiker och gudar - men även en viss katt.

Det här är en bok som lämpar sig väl även för den som inte är så van vid att läsa fantasy. Tempot är högt och språket är rakt och lättillgängligt - vilket är en fördel när en värld så olik vår egen ska byggas upp och förklara i ett så koncentrerar format. Det enda jag skulle önska mig ytterligare av denna spännande och händelserika berättelse hade varit just 500 sidor till utöver de 168 som redan är skrivna. Här finns gott om plats för de gripande och djupa karaktärerna och deras äventyr att växa på.

Den som vill kan också hitta många paralleller till vår egen värld och egen tid - paralleller som rör slöseri med ändliga resurser, makthunger och traditionellq idéer vars makt kväver de som lever under dem." -

@mhardig, på Instagram


2020-08-13 Skugga över månen:


"Det här är första delen i Miras Saga som är en fristående fortsättning på tidigare bokserien Ekens dotter (som utspelar sig hundra år tidigare). Med spänning får vi följa den magiska resan och alla oförberedda händelser och annorlunda människor och varelser. En fantasy i min smak och jag älskade den här första delen! Bokens handling och karaktärer som fångade mig som en flugfälla och jag blev fast direkt. Inte för lång och inte för kort, välskriven och detaljerna kring både miljön och karaktärer får ett stort plus. Ett tips till er från mig: LÄS!" - Angelica Berglund, på Omnible, betyg 5/52020-08-10 Den enda staden:


"Boken består av flera berättelser som utspelar sig i samma värld som de tidigare serierna. Först är det tre sammanflätade berättelser som äger rum 2000 år före ”Miras saga”. Vi kastas rakt in i ett dramatiskt händelseförlopp där en hel civilisation håller på att gå under, men mitt i förödelsen får vi följa två unga personer som vågar ge varandra kärlek trots att deras relation är förbjuden. Vi får även möta Diacasilla, en gudinna som finner sig maktlös och betydelselös men överlever i en helt ny skepnad och magikern Marcius som gör allt för att skydda och hjälpa sin syster. Dessa karaktärer får vi följa med på en resa som innebär slutet på den värld de känner, men början på något helt nytt.

Jag uppskattar särskilt att följa Marcius i denna första halva av boken. Han har en speciell relation till sin vän Irv, som utvecklas till något mer än vänskap. Älskar Annah Nozlins sätt att skildra ung kärlek! Hon gör det på ett så innerligt och känslofyllt sätt.

Den sista novellen i boken heter ”Utanför ljuset” och utspelar sig under samma tidsperiod som ”Miras saga”. Det är en fin berättelse om två vänner som gör allt för varandra. Den innehåller ett spännande underjordiskt bibliotek som dessutom är fyllt av katter. Denna sista novell var min favoritberättelse i boken!

Det var roligt att lära känna världen mer! Jag vill rekommendera läsning av Annah Nozlin till alla som uppskattar fantasy, sagovärldar och magiska äventyr! - Elin, på Instagram2020-08-09 Återfunnen:


"Jag har läst Återfunnen av Annah Nozlin. En bok inom genren magisk realism, som handlar om liv och död, själarnas återfödelse och om fraktioner - både goda och onda - som opererar i det fördolda, och en strävan efter evigt liv. Går det ens? Vad måste man i så fall uppoffra?
19-åriga Ella finner en gammal dagbok som är skriven av 17-åriga Karin, en sorglig, romantiskt och våldsam historia från svunna tider. Samtidigt sker det en rad oväntade saker som vänder Ellas liv upp och ner. Två historier som knyts ihop på ett mycket fint sätt.
Jag tycker mycket om den här boken. Den är spännande, välskriven, har ett djup som tilltalar mig och handlar om en av mina favoritfrågeställningar: vad händer efter döden? - Linda Andersson på Goodreads 2020-08-09 Det nästan döda trädet:


"Älskar att besöka Annah Nozlins sagovärld. Den har de ingredienser jag älskat sedan jag varit ung och fortfarande tycker om som vuxen fantasy-läsare. Nozlin har en förmåga att skriva en berättelse med klassiska inslag som trädälvor, kungariken i bergen och vandringar genom magiska skogar på ett sätt som ändå lyckas fånga mig! Hon har en speciell närvaro i det hon skriver och huvudpersonen Mira är en person som jag lätt kan identifiera mig med och komma nära. Det jag tycker mest om hos Nozlins böcker är nog hennes sätt att beskriva huvudpersonens känslor och upplevelser vad gäller kärlek. Relationerna är innerliga och ärliga men ändå fulla av motstridiga känslor på ett sätt som gör det levande för mig. Ser fram emot att läsa vidare om Mira i den tredje boken!" Elin, på Instagram2020-07-26 Återfunnen:


"Jag hade inga förväntningar över denna bok när jag började läsa den, valde den mest från min läshög för att få något enkelt att läsa. Men oj vad förvånad jag blev. Redan efter ett par kapitel är jag helt fångad i berättelsen. [...]
Språket flyter bra på ett naturligt sätt men det som hör boken bäst är karaktärerna, varje karaktär är unik i deras sätt. Jag tycker främst om Ella och hur hon hanterar problemen omkring sig. Hennes val känns naturliga och hennes känslor känns inte överdrivna för att föra berättelsen framåt. Till en början tyckte jag dock att hennes korridorkamrat kunde vara lite överdriven men så kom jag att tänka på att jag känner en hel del idioter som han. [...] Detta är min första bok från Annan Nozlin men jag kommer helt klart läsa mer ifrån denna författare för jag har en känsla att hennes medeltids fantasy serie kommer passa mig som handen i handsken." - Madeleine Knutsson på Goodreads2020-07-20 Skugga över månen:


"Älskar Annah Nozlins sätt att forma en fantastisk saga med många detaljer och mysterier. Det finns trädälvor, formskiftare, spåkvinnor och Isbergens salar med glittrande ädelstenar väcker min fantasi och gör mig som fantastik-älskare lycklig. Hon har ett sätt att beskriva en huvudkaraktär som jag känner igen från ”Ekens dotter” som är fullt av närvaro - det är lätt att liksom ”gå in i” Miras medvetande och följa med henne ut på äventyr. Det hon känner och upplever beskrivs på ett så fint sätt. Jag älskar också sidokaraktären Vinterväktaren då han är en mystisk varelse, som hjälper dem och samtidigt är så otroligt obehaglig. Jag skulle nog önska att berättelser hade ett lite högre tempo ibland, men ser fram emot att läsa vidare och se hur de olika trådarna flätas vidare! Tack Annah Nozlin för ännu en drömmande läsupplevelse!" - Elin, på Instagram2020-04-20 Splittrade skärvor:


"Jag har läst klart boken ”Splittrade skärvor” av @annahnozlin som är del två i serien ”Ekens dotter” och detta är vad jag skrev om den: Jag tycker Annah Nozlin har en närvaro i det hon skriver. Jag får gå in i berättelsen om Kel-Lyndin och färdas med henne då hon söker efter sitt folk som är som splittrade skärvor, skingrade som löv för vinden. Kel-Lyndin och de andra karaktärerna är så levande. Relationerna dem emellan är beskrivna på ett sätt som känns på riktigt. Kärleken mellan Kel och Alec är vacker och känslosam men också fylld av problem och motsägelser vilket gör att den känns trovärdig. Slutet är vackert skrivet och får mig att tänka på gamla mytologier, för att beskriva ett stjärntecken eller något sådant. Jag älskade båda böckerna i serien ”Ekens dotter”. Den första lite mer. Ser fram emot att läsa ”Miras saga” också." - Elin, på Goodreads2020-04-14 Återfunnen:


"Kan verkligen rekommendera den här boken! Den är spännande, har genuina karaktärer som jag bryr mig om, ett intressant "fraktionssystem" och trots att det är tydligt vilken sida som är ond och vilken som är god så är det inte svart eller vitt. Jag gillar Ella som är en komplex karaktär som är lätt att tycka om. Tycker om hur nutid och historisk tid flätas samman och jag tycker om språket. Det är på något vis särskilt upplyftande att läsa om magi som utspelar sig i vår värld i nutid. Jag behöver det emellanåt. Tror att jag hade tyckt ännu mer om den när jag var nitton, som Ella, men det är inget som hindrar mig från att bli meddragen i den här berättelsen nu." - Frida Hallberg, författare, på Goodreads2020-03-26 Eldens mörker:


"Eldens mörker av @annahnozlin är den tredje och sista boken i serien Miras saga och då den andra boken slutade med en riktigt cliffhanger väntade jag inte länge med att plocka upp Eldens mörker.
Jag har tyckt så mycket om de första två böckerna men detta är nog min favorit av Nozlin då jag tyckte att den var så fängslande och jättebra! Jag satt som fastklistrad när jag börjat läsa och kunde knappt lägga den ifrån mig!
Ännu en gång så är Nozlins språk bara så fint och magiskt och det fängslar en på en gång när man börjat läsa.
Karaktärerna är allihopa så fina, Mira, Adiren, Tan, Llana, Hazel och såklart Kell från Ekens dotter.
Handlingen var spännande och magisk och bjöd på en riktigt äventyr och de korta och intensiva kapitlen gjorde att boken gick fort att läsa.
Eldens mörker var en riktigt bra avslutning på en jättebra serie och den klättrar upp bland mina favoriter! Rekommenderas varmt!
Betyg 4,5/5⭐️" - Bokugglor2020-03-22 En av de sista:


"Ibland bara man älskar en bok. Tänker inte på hur många sidor som är kvar, bara ”bor” i boken under de dagar det tar att läsa den, sjunker in i berättelsen, känner dofter och smaker och vill inte att den ska ta slut. Trodde visst att boken skulle vara bra men var nog inte förberedd på att den skulle uppta mig på det sätt den gjorde. Huvudpersonen Kel som är en trädälva, en av de sista, får resa till Irvs fästning för att genomgå träning och utbildning. Hon växer upp med allt vad det innebär och lär mig mer om sitt eget folk och om det hot som finns mot henne från Gulkapporna. Kel blir så levande för mig när jag läser och det tycker jag visar på en väldigt skicklig författare. Hon beskrivs på ett personligt sätt och det är lätt att se henne framför mig, eller snarare vara henne för en stund. Världen beskrivs också så levande och jag kan känna alla smaker och stämningen i rummen och landskapet. Det är inte bara händelserna som beskrivs på ett bra sätt utan också vad som händer inuti Kel när hon lär känna mer om sitt folk och även det som händer inom henne då hon växer upp från ett barn till tonåring. Relationerna med de andra karaktärerna har också djup och känns inte svart-vita utan levande. Ser fram emot att läsa mer av Annah Nozlin, och jag har resten av böckerna i serien här hemma så det känns ju bra!" - Elin, på Goodreads2020-03-04 Det nästan döda trädet:


"Det nästan döda trädet är andra boken i Miras saga och det var en riktigt bra fortsättning på serien! Det känns alltid som att kliva in i en saga när man läser någon av Nozlins böcker då stämningen är så magisk och fängslande.
Jag kunde inte sluta läsa när jag hade börjat för jag ville bara fortsätta läsa.
Språket var som i Nozlins andra böcker, så målade och vackert och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Det var också så roligt att karaktärerna från Ekens dotter var med i denna bok.
Handlingen var spännande och slutet gjorde att jag bara ville dyka ner i den tredje och sista boken i serien.
Det nästan döda trädet bjöd på en magisk och fängslande läsning! Rekommenderas varmt! Betyg 8/10" - Bokugglor2020-02-27 Det nästan döda trädet:


"Så bra, det känns alltid som att kliva in i en saga när man läser Nozlins böcker.
Ser fram emot att läsa den sista delen i Miras saga!" - Jasmine på Goodreads2020-01-26 Miras saga:


"Jag har läst trilogin Miras saga och jag älskar den!
Jag ska absolut tipsa den till mina vänner och hoppas verkligen att det kommer en fortsättning [...] Jag vill även läsa ekens dotter del 1 och 2." - Wilma2020-01-10 Skugga över månen:


"jag älskar vartenda ord i boken [...] Under läsningen har jag i mina tankar öst beröm över författaren, ordval, miljöskildringar, karaktärer. Jättebra skrivet" - Kim M Kimselius (som däremot inte gillar cliffhangers red.anm. och får med några sakfel), läs recensionen här.2019-10-15 Skugga över månen:


"Skugga över månen är första boken i Miras saga och jag tyckte att den var jättebra, och det är nog min favorit att Nozlin än så länge!
Precis som i de tidigare böckerna jag har läst av Nozlin så var språket så fängslande och målande. Känslan i den här boken var också så sagolik och magisk.

Karaktärerna tyckte jag om, både huvudkaraktären Mira och även prinsen. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och jag läste ut därför ut boken väldigt fort.

Skugga över månen bjöd på en fängslade och magisk läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien!" 
Betyg 8/10 - Bokugglor2019-10-10 Utanför ljuset (novell):


"Utanför ljuset är en novell på 58 sidor som utspelar sig i samma medeltidsvärld som Miras Saga.
Jag fastnade fort för denna novell framfört allt eftersom den utspelar sig i ett uråldrigt bibliotek och det var så intressant och fängslande, och dessutom fanns det katter i biblioteket.
Handlingen bjöd på äventyr och en hel del spänning och tillsammans med Annah Nozlins vackra språk med detaljerade miljöbeskrivningar så var det lätt föreställa sig hur allt såg ut.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag både Hangin och Jandrea men tyckte lite mer om Jandrea. Jag hade gärna lärt känna båda två lite bättre men jag tyckte ändå att man fick lära känna dem rätt så bra.
Utanför ljuset bjöd på en magisk och fängslande läsning och det enda jag önskade var ett den skulle varit längre för den lämnade mig med känslan av att jag ville veta mer!" 

Betyg 8/10 - Bokugglor2019-09-29 Eldens mörker:


"Spänning, romantik, magi och ett imponerande världsbygge." - Jenny Töredal på Goodreads2019-09-09 Återfunnen:


"Återfunnen = fängslande! Hade otroligt svårt att lägga ifrån mig denna välformulerade bok [...] Boktips till er som gillar magisk realism." - Anna2019-08-19 Återfunnen:


”denna recensionen kan väl vara på gränsen till lite spoilers, så läs varsamt, mina vänner. [...] Nozlin kan det här med att beskriva känslor. Det är något visst med att försöka förklara en karate fight så att det känns som att man ser det framför sig. Jag ber till skrivar-gudarna att jag en dag ska kunna uppnå samma skicklighet i att beskriva känslor.
Dagboksinläggen var så spännande, jag kände att jag längtade efter nästa inlägg innan jag läst de sista orden i den föregående inlägget. Jag hade velat ha en ensamstående bok endast om de karaktärerna. Denna historien gav mig så många känslor- glädje, hopp, obehag, irritation, hat. Sjukt bra skrivet.
Nästan alla delarna där Gustav gjorde sig benämnd himlade jag med ögonen. Det kändes som att han endast var där för comic relief och det fungerade- till en punkt. Eftersom boken sträcker sig över ett par dagar bara, kändes det sjukt överdrivet att han lyckas förstöra så mycket. Även vissa scener kändes krystade. Jag tror att jag hade gillat han mer om det var en längre bok och hans missöden hade varit längre ifrån sig.
När boken kulminerar och boss fighten anländer känns det som en klump lyfts från bröstet- det var väldigt spännande och man ville bara ha svar! Jag blev väldigt investerad i den nya karaktären som uppmärksammades på de sista sidorna och är väldigt intresserad av hur detta kommer att påverka historien som fortsätter. Nozlin vet hur man landar en bok. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta efter sista meningen.” - @mostepotentebooks, Instagram. Läs hela recensionen här.2019- 08-14 Återfunnen:


"Jag gillar personerna i boken. De är fint beskrivna. Ella, den funderande, fattiga studerande, som tränar för att avreagera sig. Hennes kärlek till Erik (Emrik) är så underbar. Gustav är en frisk fläkt. Vad kommer han att hitta på nu? Hur kommer det att gå med hans matlagning? Parallellt finns också dagboksanteckningar ur Karins dagbok (Ella har köpt den på loppis). Handlingen utspelar sig för länge sedan och det är intressant att följa Karin. Man ser fram emot dagboksanteckningarna. Omslaget till boken är så fint.
Boken lämnade flera frågor om hur det går i framtiden. Jag hoppas verkligen på en fortsättning. Jag läste boken på ett par dagar. Boken är lättläst. Jag är så imponerad att manuset bara dök upp och jag tackar SJ för förseningen. Ibland för förseningar till något bra. Tusen tack för att jag fick lära känna Ella. Jag rekommenderar boken varmt." - @carinas_lasdagbok, Instagram2019-08-11 Återfunnen:


"Gillade verkligen dagboksanteckningar som tillförde mycket till handlingen även om jag redan från början lyckats lista ut kopplingen. [...] Slutet lovade mycket och jag tycker det är väldigt synd att jag inte har nästa bok i min bokhylla allaredan." - @my_many_booklives, Instagram2019-08-01 Återfunnen:


”[...] kunde inte sluta om jag började på ett nytt kapitel! Anade tidigt sammanhanget, men kunde ändå inte förutse slutet!” [...] ”'Störst av allt är kärleken' är den sanning vi ska värna om tätt intill våra hjärtan!" - Klas2019-07-22 Återfunnen:


"För den som önskar läsa ett stycke magisk realism så är denna berättelse given. Om själsfränder, återfödelse och kärlekens kraft. Intressant och tankeväckande.
Slutet är en aning diffust och jag hade önskat att berättelsen broderats ut mer, men på det hela taget är 'Återfunnen' en spännande berättelse väl värd att läsa." - @drakbella på Instagram2019-07-11 Återfunnen:


"Nu har jag läst ut boken 'Återfunnen' av Annah Nozlin. Ett möte med magi och kärleksfast styrka. Vad vet vi egentligen om livet och efter livet? Boken var som klippt och skuren för min smak. Kärleken består alltid ❤️" - Ann-Britt2019-07-06 Återfunnen:


"Jag tyckte jättemycket om den! ❤ " - Tanja2019-07-06 Återfunnen:


"Återfunnen är en magiskt realistisk roman som ingjuter samma känsla hos mig som Tordyveln Flyger i Skymningen gjorde en sommar för många år sedan. Det är en svindlande berättelse, som ständigt balanserar på kanten mellan somrigt mysig mystik och glupande mörker. [...] Hur som helst håller Återfunnen mig i sitt grepp till sista sidan. En bonus är att bokens omslag stämmer överens med anteckningsboken som förekommer i romanen. Sådana detaljer uppskattar jag alltid. 🌹" - aspiderpigsreadings2019-06-23 Återfunnen:


”Det är en väl uttänkt och väl berättad historia om kärlek, och om dess motsats, hat och rädsla. På slutet blir det riktigt otäckt när de mörka krafterna spelar upp hela sin arsenal. Hatten av!” - Elvira Birgitta Holm, författare och journalist2019-06-20 Återfunnen:


"Jag gillade att varje person hade en egen, unik personlighet. Det känns som att Nozlin har lagt ner tid på att göra varje karaktär till sin egen. Jag gillar också dagboksinläggen och slutet gjorde mig ledsen - vilket så klart kanske inte räknas som bra, men poängen är att det fick mig att känna. Och, som sagt, jag gillar potentialen till något mer. Så mycket gömda och hintade möjligheter, som jag verkligen vill veta svaret på! Blir det ett triangeldrama? (Snälla inte). Kommer det vara reversibelt? (Ni vet vad jag menar). Vad kommer hon välja? Och kommer Gustav någonsin kunna laga mat utan att bränna ner något? Är det alltid hans fel eller är det någon annan som jävlas? Ge mig svar!" - Denise (ramblingoutloud) på Goodreads2019-06-15 Återfunnen:

"Det var en riktigt spännande bok som bara tog några dagar att läsa. Jag tyckte boken hade ett väldigt fint budskap om kärlek som varar under flera liv. Att man tillhör en grupp människor som möts liv efter liv. Att känna kärlek övervinner allt hat. Jag tyckte verkligen om den här underbara boken och rekomenderar den varmt. Den får högsta betyg av mig. Det var väldigt lätt att komma in i boken och den är väldigt fint skriven." - Nina, läs hela recensionen här:

https://rammengarden.blogspot.com/2019/06/aterfunnen.html2019-01-20 Ekens dotter och Miras saga:

 

”Tänkte bara säga att dom va skit bra. Väntar nu på nästa bok.” - Mats

 

 

2018-12-15 Ekens dotter:

 

"En av de sista och Splittrade skärvor är en väl berättad historia. Vi får följa flickan Kel under hennes uppväxt och bit för bit avslöjas hennes bakgrund. Trädälvornas öde är starkt och gripande. Författaren har dessutom lyckats skriva en av de finaste skildringarna av sorg som jag läst. Rekommenderas!" - Cinna Lupina Ojala

 

 

2018-09-03 Eldens mörker:

 

"lika spännande och gripande som alla de förgående böckerna! Sååå bra!" - Annika


2018-07-26 Eldens mörker:

 

"tacka för en fantastisk bok :-) Läste ut den på några dagar. Eftersom boken är full av spännande händelser var det ju stört omöjligt att sluta läsa. Har varit häftigt att få följa Mira på hennes resa och beskrivningen av platser och händelser i boken har förflyttat mig till en annan värld under några dagar. En perfekt semester med andra ord. Ser fram emot den utlovade fortsättningen :-D" - Lotta

 

 

2018-06-12 Miras saga:

 

"TACK för denna fantastiska triologi! Har nu slukat oxå den 3e delen, å det är inte heller i denna bok några passager att bara ögna igenom - som det brukar vara i de flesta böcker, som jag upplever det - utan varje ord, varje mening är precis där det/den ska vara för att fängsla å snärja läsaren, i vart fall undertecknad😀" - Ann2018-06-07 Skugga över månen:


"Känns verkligen som att få försvinna in i en saga. Läs den!" - Gabriella Kjeilen, på Goodreads2018-05-29 Splittrade skärvor:


"Kels tankar och reaktioner kändes så äkta. Jag kunde med mer än lätthet sätta mig in i hennes situation, vilket gjorde känslorna så mycket starkare. Det är inte vanligt att jag får en sådan pass klar bild i huvudet av de historier jag läser, men denna är en som var extremt färgstark och detaljrik tillsammans med de starka känslor den frambringade." - Maja Kron, på Goodreads

 

 

2018-05-06 Eldens mörker:

 

"Det bästa med Annahs böcker är att hon knyter samman oväntade livsöden med varandra och att man som läsare häpnads över hur alla karaktärers livsöden påverkar varandra, som i ett långt pärlhalsband där varje pärla är unik just för att passa ihop med varandra och bli ett vackert livs halsband med en mängd olika egenskaper och erfarenheter. Avslutningsvis skulle jag sammanfatta Eldens mörker med tre ord; Eld, inre styrka och visdom." - Patricia på Goodreads, läs hela recensionen här.2018-04-10 Skugga över månen:

 

"En jättemysig och intressant bok. [...] Boken är mycket detaljrik och målar liksom upp en hel värld. [...] var jag tvungen att sträckläsa klart den  för den var så spännande!" - bookislyfalling på Instagram2018-04-10 Skugga över månen:


"Boken handlar om Mira som är föräldralös och tvingas klara sig själv. Hon möter en prins av viktigt blod och känner sig dragen till honom, men även prinsen har hemligheter.. När prinsen flyr från slottet får Mira följa med, och under deras flykt händer det massor av spännande saker och hon får reda på en del viktig information som hon tidigare inte visste om.
En jätte mysig och intressant bok. Det är väldigt enkelt att tycka om Mira som karaktär. Det finns en hel del fantastiskt unika karaktärer i boken, min favorit är nog ändå skogens vinterväktare.
Boken är mycket detaljrik, det målas liksom upp en hel värld. En värld med en skugga över månen, trädälvor, vinterväktare, formskiftning, romans och de mäktiga stjärnorna." - Julia (bookislyfalling), på Goodread

 

 

2018-04-03 Ekens dotter:

 

"Jag har läst båda delarna av Ekens dotter och tycker att de var jättebra. Känslan av att inte veta vad som ska hända härnäst lockar till att fortsätta läsa. Det var även bra att det inte var en seg start. Jag gillar böcker där äventyret börjar på en gång och så var det i dom här böckerna. Jag känner att jag vill läsa de andra två böckerna med." - Nellie

 

 

2018-03-25 Skugga över månen:

 

"... det är som att gå igenom en skog och föreställa sig bergens formationer som sovande troll, känna doften av jord och äventyr i luften och höra sprakandet av en lägereld. Den här boken är sinnebilden av svensk fantasy, och jag älskar det." - Loveofboooks på Instagram, läs hela recensionen här2018-03-13 En av de sista:

 

"... jag fastande fort för språket som var så målande och jag älskade världen med alla alver, slott, prinsar och prinsessor!" - Bokugglor 

 

2018-01-29 Det nästan döda trädet:

 

"'Det nästan döda trädet' av Annah Nozlin är en härlig fantasyhistoria med mycket driv. I boken vävs karaktärer från Nozlins tidigare serie fint in, även om deras historia nästan fick mitt hjärta att gå sönder 💔 Nu laddar jag inför sista delen och det borde ni också göra 😊" - Beas bokhylla

 

 

2017-04-22

 

"Jag är iof vuxen men älskar att läsa just genren fantasy och jag tycker att du har skapat en spännande värld med en bra historia! Jättekul med en svensk författarinna :) Jag måste säga att jag uppskattar att dina böcker inte innehåller alltför mycket intriger och hugg i ryggen med elaka tjejer. Utan att tex relationen Kel och Helena var och förblev ärlig. I många böcker så blir det för mycket av intriger på intriger tycker jag. Jag sträckläste alla fyra böcker och längtar efter uppföljaren till Miras saga!" - Moa

 

 

2017-03-10 Skugga över månen:

 

"Precis som författarens tidigare serie så var det här en magisk berättelse som man snabbt kom in i." - Beas bokhylla läs hela recensionen här

läs hela recensionen här

 

 

2017-03-06

 

"Måste säga att du har ett väldigt vackert språk och är duktig på att gestalta karaktärer och miljöer. Länge sedan jag läste fantasy och blev glad över hur mycket jag uppskattade att göra det nu." - Johanna

 

 

2016-11-30 Splittrade skärvor:

 

"Splittrade skärvor bjuder på samma vackra och trivsamma läsning och jag njuter hela vägen igenom." - Midnatts ord läs hela recensionen här

 

 

2016-11-29 En av de sista:

 

"En av de sista var en oväntat vacker och finstämd fantasybok" - Midnatts ord läs hela recensonen här

 

 

2016-12-18 Det nästan döda trädet:

 

"Jag satt som fastklistrad vid boken från första sidan. Otroligt fina miljöbeskrivningar och personbeskrivningar, det gick verkligen att se allting framför sig när man läste. [...] Boken får 4,5 av 5 stjärnor." - Tickmicks bokblogg, läs hela recensionen här

 

2016-11-09 Splittrade skärvor:

 

"Splittrade skärvor var en underbar avslutning på serien. Den var spännade, underhållade och berörde mig verkligen. Efteråt kände jag bara: Wow! Jag vill läsa mer. Samtidigt så var slutet väldigt tillfredsställande." - Beas bokhylla, läs hela recensionen här

 

 

2016-11-01 Skugga över månen:

 

"Den här boken var som sagt spännande och fängslande och den slutade naturligtvis med en storartad scen och en cliffhanger, vilket naturligtvis gör mig extremt nyfiken på vad som kommer att hända i bok två i serien." - Tickmicks bokblogg, läs hela recensionen här "Boken får 4 av 5 stjärnor."

 

 

2016-10-16 Skugga över månen:

 

"Jag har läst din bok Skugga över månen, och jag kunde nästan inte lägga den ifrån mig. Jag tyckte att den var skriven med inlevelse och jag verkligen kunde känna, med personerna i boken. Jag läste ut den på 1 dag. Jag vill gärna läsa fler böcker av dig och jag ser fram emot uppföljaren av den här boken!" - Tina

 

 

2016-08-06 Splittrade skärvor:

 

"Det här är en alldeles utmärkt bok för ungdomar i alla dess åldrar. Det finns något för alla i den här serien med andra ord. Den här boken var mycket händelsefull och det kändes hela tiden som om det hände en massa spännande saker som man som läsare inte alls kunde förutse. Personligen så tyckte jag att det var lite extra intressant att man fick reda på lite mer om det folk som Kel tillhör och få ta del av de kunskaper som hon allt eftersom tillägnade sig under denna boks gång." - Tickmicks bokblogg "Boken får 4 av 5 stjärnor."2016-07-27 Det nästan döda trädet:

 

"Har för 15 min sedan läst klart bok 2 av Miras Saga och jag är frustrerad...över att den tog slut. Jag är stormförtjust i både Ekens dotter och Miras Saga och har inte kunnat släppa någon av böckerna förän de varit utlästa. Överallt var böckerna med, vid frukostbordet, på toa, framför tv:n och i sängen. Så jag vill tacka dig för att du skriver och låter mig (och många andra) vara i världar som du skapat. Tack för din fantasi och din lysande förmåga att berätta i skriftform om kärlek, kungar och drottningar, hamnskiftare och älvor. Det är härligt att åka med i en berättelse när allt går så lätt, för det gör det i dina böcker. För mig är det som att sätta sig i en biosalong och när jag läser böckerna formas orden till "biofilm" i mitt huvud." - Therese2016-06-28 En av de sista:

 

"Jag tyckte att boken var ett härligt fantasyäventyr och en välskriven debut som lockar till fortsatt läsning. Detaljrikedomen är stor, ändå är boken lättläst." - Beas bokylla, läs hela recensionen här

 

 

2016-06-16 Ekens dotter:

 

”Nu har jag läst de 2 första böckerna. Det tog 3 dagar (och då jobbade jag också). Jag tyckte de var fantastiskt bra, redan från första sidan. Språkbruket, som är otroligt viktigt för mig, var perfekt, med små spetsfundigheter och lite ironi här och där. […] Jag började på tredje boken igår kväll, men tyckte inte att den "band" mig så som de två första. Jag tycker inte om elaka människor och där blev det så nära inpå. I de andra fanns elaka människor, men inte på samma sätt.” - Andžella

 


2016-05-26 Det nästan döda trädet:

 

”Liksom i de tidigare böckerna är det detaljerna och miljöerna som är böckernas styrka. Jag ser Kels och Miras värld framför mig. Detaljerna, de tekniska lösningarna, alla fenomen som inte är magiska är realistiska. Annah slarvar inte med dessa. Det fungerar. Det håller ihop.” - Böcker emellan, läs hela recensionen.

 

 

2015-09-20 Ekens dotter:

 

"Jag fick båda Ekens dotter böckerna i 11 års present av min moster Maria. Dom är så sjuukt bra!!!! Det är första gången jag verkligen känner igen mig i huvudpersonen. Ekens dotter äger!!!! du är bäst! jag väntar ivrigt på 3:an..." - Lucy

 

 

2015-08-19 Ekens dotter:

 

"Hej! Jag köpte två av dina böcker för några dagar sedan i Smedjebacken. Ekens dotter. Jag vill bara säga att jag tyckte dom var fantastiskt bra! Jag har sträckläst dom nästan varje ledig minut och jag kunde bara inte sluta! Nästan så att jag har fått skäll här hemma, hehe.... :-) Nu måste jag bara få läsa nästa bok!!

Det var länge sedan jag vart så här gripen av en bok, så jag hoppas du foftsätter skriva många fler böcker! Du är verkligen bra på det du gör :-)" -  Patrik

 

 

2015-06-17

 

"Jag har läst dina böcker och tyckte att de var jättebra, visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, Fanatsy är inte alltid min grej, men jag gillar trädälvorna och Co. :-) Jag vill gärna läsa fortsättningen på tredje boken. När kommer den?" - Lena

 

 

2015-06-11 En av de sista:

 

"Hej:) Jag läste precis klart En av de sista och det är länge sedan jag läste en fantasy bok som fångade mig så här! Det är en bok som fångar en och inte ens när sista sidan är klar är man fri. Det är bara tur att jag har Splittrade skärvor och Skugga över månen hemma." - My

 

 

2015-05-05

 

"Har läst Ekens dotter del 1-2 samt Skugga över månen helt fantastiskt, vilken inlevelse, jag gick ut i skogen och kramade träd ,något som jag annars inte brukar göra ,bara det säger väl något, så skriv på heltid, väntar på nästa bok." - Ingert

 

 

2015-03-22 Skugga över månen:

 

"Nu har jag slukat Skugga över månen. Den var sååå bra! Hur länge måste jag vänta på fortsättningen?" - Susanna

 

 

2014-12-06

 

"Gripande och välskrivna böcker för alla åldrar. Rekommenderas varmt!" - Per

 

 

2014-11-01 Skugga över månen:

 

"Har redan läst ut boken... vadå sträckläsning

Älskar verkligen dina beskrivningar, du målar upp det snyggt! Allt från stadsmiljöerna till personligheterna. Spänningen, dragningen och känslomässiga konflikterna mellan huvudpersonerna.

Den var super! Vilken cliffhanger på slutet. Suck nu måste man ju vänta länge på nästa bok. Skynda dig att skriv klart den nu!!!! Lääängtar!" - Mia

 

 


2014-10-23 Skugga över månen:


"Otroligt mycket tack för den nya boken! Nu har jag läst – och vilken ”cliffhanger” … jag vill ju ha den andra delen direkt! Du är verkligen en bra författare, bara fortsätt skriv … snälla" - Annika2014-09-20 Skugga över månen:


"Det är med stor glädje jag rekommenderar den här boken. Författaren gestaltar miljöer och karaktärer med stor skicklighet. Jag drogs med in berättelsen och var fast från första sidan [...] ibland saknas ord för att beskriva och det här ett sånt tillfälle. Vill du vara med om en gripande historia från början till slut, skriven på ett målande sätt så är det här rätt bok. Ser fram emot fortsättningen. Det här vara del 1 av Miras saga." - Yohannah2014-09-14 Skugga över månen:


"Nu har jag läst ut boken Skugga över månen, jag älskade den! Väntar med spänning på del 2, en bok får ju inte sluta så där. :-)

Det är verkligen en bok man lever sig in i, så beskrivande det är som att man är med på plats!" - Cajsa2014-09-04 Skugga över månen:


"Det var ”ditt fel” att jag blev försenad i morse ;-) – jag tänkte bara läsa ”liiite” i boken men blev bara tvungen att läsa lite till… och lite till… " - Tanja2014-08-29 Skugga över månen:


"Som sagt så är jag kär i Skugga över månen! Den är om möjligt ännu bättre än Ekens dotter som jag sträck läste i 2 dagar.

Den nya berättelsen om Mira och Tan är underbar! Beskrivningarna du ger av karaktärerna och miljöerna gör att jag direkt kan föreställa mig hur deras värld ser ut och hur dom lever sina liv.

Jag älskar hur du binder ihop ekens dotter och skugga över månen trots att berättelserna utspelar sig med 100 års mellanrum.

Släkten som lever vidare liksom, och att det hela får ett nytt perspektiv! Man upplever kriget ur Majandras värld som för henne var förödande då hon förlorade både sin man och söner till havet.

Sättet hon ser på trädälvor ger ytterligare ett nytt perspektiv. Det som så många kämpar för att skydda vill hon utrota för att några få älvor fick plankorna i skeppen att räta på sig.

Personer man följt i de 2 tidigare böckerna är nu fienden, det får en verkligen att tänka på hur dagens krig ser ut. så mycket brutalare men av samma orsaker, girighet och makt.

kort sagt så är det ännu en bok i världsklass med trollbindande handling och underbara karaktärer!

Längtar redan till nästa bok!" -  Julia2014-08-26 Skugga över månen:


"Har nu läst ut skugga över månen och även denna gång har du lyckats trollbinda mig. Väntar med spänning på fortsättningen som jag hoppas inte dröjer allt för länge. " - Anna2014-08-23 Skugga över månen:


"Vilken strålande författarinna du är :-) Jag fullkomligt slukade din senaste bok - väntar nu ivrigt på fortsättningen! Fem stjärnor av fem möjliga på den skuggade månhimlen." - Åsa2014-08-19  Ekens dotter:


"Boken/böckerna Ekens dotter fick jag som gåva. Lite undrande hur jag, som pensionär, skulle uppfatta fantasyböcker, tog jag mig an första delen, En av de sista. Boken slukade mig helt och del två, Splittrade skärvor, sträcklästes också. Böckerna har en bra handling, mycket välvårdat språk och klass. Kan det vara grunden till ett filmmanus som jag läste? Jag ser fram mot att få skaffa fler böcker redan nu, för att klara av några julklappsbekymmer." - Berndt2014-08-17 Skugga över månen:


"Jag är kär i nya boken! Jag kunde inte vänta så nu har jag läst den 2 gånger :p" - Julia2014-04-07 Ekens dotter:


"Detta är böcker som jag kommer bära med mig ett tag, tänka tillbaka på och önska att jag kunde läsa om för första gången. :-) " - Caroline (läs hela boktipset här)2014-03-20 Ekens dotter:


"Jag läääängtar efter trean! Köpte de andra två böckerna av dig nyligen o på två dagar hade jag läst dem båda. O då har ja ändå heltidsjobb o två små barn. Brukar aldrig hinna läsa särskilt mycket. Men dina böcker var så spännande att det bara inte gick att lägga ifrån sig dem. Så ett toppenbetyg till din författartalang." - Åsa2014-03-10 Ekens dotter:


"Väldigt spännande läsning! Sträckläste dem båda två - rekommenderas varmt!!" - Åsa2013-11-30 Ekens dotter:


"Språk, stil och handling är mycket proffsigt. Rekommenderar dem utan förbehåll!" - Astrid (läs hela recensionen här)2013-09-15 Ekens dotter:


En av de sista: En väldigt bra bok för den som gillar fantasy. Läste den tillsammans med min dotter på 12år. Härligt med en huvudroll som inte nödvändigtvis heter Harry och är kille.  - Mia


Splittrade skärvor: En spännande och bra fortsättning av del 1 Ekens dotter. - Maria2013-08-11 Ekens dotter:


"Nu har jag läst ut dina två böcker. De var bra och lättlästa. Jag brukar inte gilla fantasy, men dessa historier var "lagom". Som gammal mellanstadielärare känner jag igen den här typen av böcker som många bokslukare gillar. Skriv gärna fler!" – Maggan


 

2013-07-20 Ekens dotter:


"En av de sista: Älskar den, man lärde sig fort huvudpesonerna och får en lätt bild i huvudet hur de och omgivningen ser ut, när boken började närma sig ett slut började jag nästan gråta för det bara fanns en bok till och jag ville aldrig att den skulle ta slut! Den utspelar sig från förr och det gillar jag bättre än nutida när det är fiender med. Men Annah Nozlin gjorde ett bra jobb med den, jag älskar att läsa om Kel-Lyndins liv!" - Caroline


"Splittrade skärvor: Slutet jag trodde när jag läste första boken, men inte slutet jag trodde när jag läste andra boken. Det som hände var väldigt oförutsett. Älskar även denna bok och längtar tills uppföljaren kommer! :)" - Caroline2013-07-11 Ekens dotter:


"Jag tycker att dina böcker är några av dom bästa jag någonsin läst! När du skriver så får karaktärerna liv. När jag läste kunde jag riktigt känna Kels förvåning, frustration och sorg när hon i första boken tvingas lämna sin familj. Jag bara älskar hur du beskriver miljön vid Irvs fästning och hur Kel känner över att vara där. När jag läste slutet i del 2 grät jag. Det var så sorglig men ändå så romantisk. Det enda problemet var att jag läste ut dom för fort! Det tog bara två dagar så hade jag läst sista meningen. Jag kan knappt vänta på fler böcker! Dom kommer säkert vara lika bra som ekens dotter! Jag längtar redan till boken kommer ut! Jag kommer absolut att köpa den!" - Julia


 

2013-06-24 Ekens dotter:


"Om jag ska göra en kort sammanfattning så tyckte vi att den första boken var bra och att den andra boken var JÄTTE bra!!!" - 11 tjejer på bokträff


 

2013-06-16 Ekens dotter:


"Har precis läst klart böckerna om Kel. Riktigt riktigt bra! Nu hoppas jag att den fristående fortsättningen kommer snart!! :-)" - Jenny


 

2013-05-13 Ekens dotter:


”Nu har jag läst klart båda böckerna och jag tyckte verkligen om dem! Jag älskar ditt sätt att skriva i bilder och jag är själv väldigt förtjust i träd, älskar att vara i skogen – så det här med trädälvornas känslor för träden är en tanke som tilltalar mig. Jag ser fram emot att läsa mer av dig! ” – Tanja


 

2013-03-27  Ekens dotter (Splittrade skärvor):


"Dialogen är även nu bra skriven och de porträtt som görs av de olika personerna är skickligt gjorda. Det skall bli mycket spännande att få nästa bok i serien för att få reda på vad som händer." - Jarl (läs hela recensionen här)


 

2013-03-23  Ekens dotter (En av de sista):


"Skaffa den! Läs den! Njut av den och låt dig fångas av den härliga berättelsen!" - Jarl (läs hela recensionen här)2013-02-05  Ekens dotter:


"Stort tack för en mycket trevlig läsupplevelse. Hoppas det kommer en fortsättning på serien. Jag rekomenderar dem varmt till mina bekanta." - Elisabeth


 

2012-12-11  Ekens dotter:


”Jag fick låna dina böcker av min syster. Jag tyckte mycket om dem och märker att jag bär med mig personerna, kommer att tänka på dem då och då. Det tycker jag är ett gott betyg för en bok, att man liksom har blivit bekant med karaktärerna och tänker på dem ibland. Jag läser jättemycket och har alltså en hel del "imaginära vänner". Ingen nackdel tycker jag.” – Åsa


 

2012-10-31  Ekens dotter:


"Började läsa En av de sista kl 21.30 på fredag kväll och boken var färdigläst kl 21 följande dag. Det var svårt att lägga den ifrån sig, fortsatte med del 2 direkt efter. :-) Jättebra serie, jag fastnade direkt!" - Anna


"Splittrade skärvor tog 3,5 dagar att läsa ut, och det berodde enbart på att jag var tvungen att jobba på dagarna också. Ser med spänning fram mot fortsättningen!" - Anna


 

2012-10-07  Ekens dotter:


”Jäkligt bra böcker! Lättläst fantasy, det är lätt att komma in i handlingen och lätt att ta till sig karaktärerna. En bra blandning av lycka och sorg.” - Lars


 

2012-10-03  Ekens dotter:


”Nu har jag sträckläst böckerna. Du fick mig t.o.m. att grina! De var superbra. Jag är imponerad. Lättsam att ta till sig och härliga karaktärer. Lite förenklad tolkien. Fortsätt skriv!” - Johanna


 

2012-09-14  Ekens dotter:


”njutit av Dina böcker helt fängslande och magiska” - Lisbeth2012-09-04  Ekens dotter (från privat blogg):


"Helt otroligt bra var dem, fastnade totalt. Huvudpersonen heter Kel, och i bokens början är hon 10 år och totalt ovetande om vilken vändning hennes liv kommer att ta. Vi får följa hennes liv från barn till ung vuxen, genom kärlek och förlust, lek och allvar.  Kärnan i berättelsen, eller vad man skall kalla det, men det den lite kretsar kring är ett ounvikligt krig som är avgörande för Kels (och många andras öde), men berättelsen är mångdimensionell och handlar även om att finna sin identitet, gott och ont, magi, älvor och andra varelser och folk, respekt och mångfald. Berättelsens värld (och tid?) är fiktionell och känns lite medeltida. Jag rekomenderar dem starkt." - Nadja2012-08-17  Ekens dotter:


”Läst båda böckerna. Kan inte mer än att säga att de är bland de bästa böckerna jag läst någonsin! Blev så uppslukad att jag kunde sitta och läsa hur länge som helst. När en karaktär började gråta, började jag också gråta, och sen drömde jag att jag var en trädälva under natten, haha.

Jag har lånat ut böckerna till mina bokläsande vänner, och de tycker lika som mig.

Tack för 2 underbara böcker!” - Linéa


 

2012-08-12  Ekens dotter:


"Jag har läst båda böckerna i serien om "Ekens dotter" ("En av de sista" och "Splittrade skärvor"). Jag gillar den härliga sagovärld i vilken vi få följa huvudpersonen Kel under några år, från barn tills hon blir vuxen. Underbara beskrivningar av omgivningar i bland annat skog, städer och fästning, man kan se det framför sig. Trevlig berättelse med en lagom blandning av kärlek, sorg, ilska, kamp och lycka.

Är mycket imponerad av denna debutroman och önskar författaren Annah Nozlin lycka till! Ser fram emot den fristående fortsättningen :) " - Tina


 

2012-08-10  Ekens dotter:


”Jag har nu läst båda böckerna om Ekens dotter och det är med sorg i hjärtat som jag precis läst den sista sidan i sista boken, de var så otroligt bra.” - Kajsa


 

2012-08-06  Ekens dotter:


"Superbra läsning! Vad spännande!!! Den sista låg jag och läste på bryggan - och grät." - Annika


 

2012-07-25  Ekens dotter:


"Läst båda i sträck för jag kunde inte sluta. De gav mersmak. Bra och spännande böcker tyckte jag." - Susana


 

2012-07-25  Ekens dotter:


"Vill bara passa på att säga att jag verkligen gillar din bok, har läst ut första delen och håller nu för fullt på med andra delen." - Hans


 

2012-07-18  Ekens dotter:


"Nu har jag läst båda dina böcker och vill ge dig en stor eloge, shit vad bra du är!" - Malin


 

2012-07-10  Ekens dotter:


”När kommer fortsättningen?! Jag tycker Ekens dotter var en väldigt fin fantasy serie och läste ut båda böckerna på mindre än en vecka. Jag kunde verkligen leva mig in i sagan där jag såg både naturen och ”personerna” framför mig. Även Kels alla känslor gjordes levande. Böckerna blandar spänning och känslor med en bra balans.” - Cajsa


 

2012-06-30  Ekens dotter:


Böcker emellan: http://www.bocker-emellan.blogspot.se/2012/06/ekens-dotter-av-annah-nozlin.html

"Ekens dotter är en ny ungdomsfantasy som utspelar sig i en klassisk sagovärld, med mycket av allt det som just en klassisk sagovärld ska ha. Kungariken på randen till krig. Okända, opålitliga ryttare - i gula kappor. Oväntade egenskaper hos oväntade varelser. Helande örter. Myllrande städer innanför tjocka murar. Sköna prinsessor i vackra klänningar. Trygga borgar på öar i havet. Och dessutom systerskap, broderskap, vänskap och kärlek.

Kel är vår hjältinna och det är hennes berättarröst som leder oss genom berättelsen. Genom barnet Kel upptäcker vi den sagovärld som böckerna utspelar sig i. Inte heller Kel vet särskilt mycket om denna värld när första boken tar sin början.

När Kel är 10 år gammal rycks hon plötsligt bort från sin älskade bror och sin familj. Kel är inte den hon alltid trott hon är. Hon är en av de sista och äventyret tar sin början."